Visbytravet arrangerade sommaren 2019 Välgörenhetstravet med fokus på psykisk ohälsa.
I filmen ovan ser ni hur långt vi har kommit i projektet.

Bidragen som kom in har hjälpt utsatta barn till en bättre vardag med glädje och gemenskap samt gjort det möjligt att få världens första assistanshund inom området OCD till Gotland. Vi hoppas att detta kommer växa och att fler barn och unga med psykisk ohälsa kan få den hjälp som behövs.

Utöver det ekonomiska bidrag som skänkts så erbjuder Visbytravet de drabbade möjlighet att vid ett antal tillfällen komma och träffa och arbeta med hästen, som i många studier har visat sig ha en positiv inverkan på oss människor och i synnerhet någon som är sjuk.

Välgörenhetstravet

Visbytravet startar i år, 2019, ett samarbete med Assistanshund – Vägen till ett liv & Summer Kidz . Kvällen den 25 juli arrangeras ett välgörenhetstrav till förmån för barn som lider av psykisk ohälsa.

Roger Albrecht är den lokala eldsjälen som de senaste åren kämpat för att ge barn som lider av psykisk ohälsa rätten till vad han kallar ett liv. Ett liv där barnen får umgås med kompisar, skratta och utvecklas. Rogers berättelse är mycket gripande och han brinner nu för att visa djurens positiva inverkan för dessa barn i praktiken.  

För mer information om projektet och hur du engagerar Dig – klicka här för nedladdningsbar pdf.

För mer information om tävlingskvällen fylld av aktiviteter den 25 juli klickar du här.