Foto: Hastkrafter.nu

Daniel Redén kommer till Visby Travfest

På onsdag är väntan över! Då kör vi nämligen igång Visby Travfest! Till den årliga festen får vi dessutom finbesök av mästerskapsexperten Daniel Redén, som även det här året gästar Skrubbs med ett gäng V75-hästar från det stora stallet. Fem hästar kommer till ön där stallet även tar med sig Gotlandslöpningens fjolårsvinnare, Missle Hill.


Tar man en snabb koll i startlistorna så märker man snabbt att det kryllar av stora kusk- och tränarnamn inom de tio loppen. Ett av de större är däremot Daniel Redén som även i år gästar Visby Travfest. En tränare som bland annat har segrat i Svenskt Travkriterium de senaste tre åren och som nu gör sin årliga resa till Gotland.

- Gotland är fint! Förut var jag där ganska ofta men nu de senare åren så har jag bara varit där till den stora dagen. Att jag inte åker över lika ofta längre ligger i logistiken och efter coronan så blev det mindre turer till ön. Ändå är det kul att åka dit. Visby har en väldigt bra bana som är skonsam för hästarna, vilket också gör det kul för hästarna att tävla på.

Med 23 miljonärer på tränarlistan så är stallet ett av landets framgångsrikaste, vilket ger många resor för rörelsen som ständigt deltar under de större tävlingarna. Oavsett om stallet tar resan till Boden i norr eller till Jägersro i söder, så är oftast tränaren på plats när stallet reser.

- Ibland är det slitsamt, det gäller ju även för personal och alla runt om. Ändå så håller vi på med det här, det är vårt jobb. Det är tufft men det gäller ju om att se till att alla får det bra emellan resorna.

Även till på onsdag jobbas det hårt för att ta sig över till ön, där stallet selar ut hästar i både Ringmurens Lopp och Gotlandslöpningen. Det sistnämnda har stallet segrat i vid fyra tillfällen under de senaste sex åren, där de i år åker över med fjolårsvinnaren Missle Hill.

- Att åka över är mycket jobb, så är det ju. Det är våran största period på året där det är stora och fina lopp överallt. Gotlandslöpningen har jag vunnit ett antal gånger och vi vill gärna vinna det igen, så vi åker gärna över och det är roligt att få komma tillbaka även i år.

Trots att Daniel Redén har byggt upp ett av landets framgångsrikaste stall, med flertalet segrar i de absolut största loppen, så blickar han sällan tillbaka på sina framgångar.

- Nej, det är en av de stora namnen genom tiderna som har sagt att ”Man ska bara kolla framåt och inte i backspegeln”. Man får helt enkelt blicka bakåt lite senare i livet.

Vi växlar upp lite till denna start”
Till onsdagens travfest så gästas vi av fjolårets vinstrikaste tränare, Daniel Redén, som har fem hästar till start. Till Gotlandslöpningen så selar man ut fjolårsvinnare, Missle Hill, som kan bli tränarens femte triumf i det klassiska storloppet. På Stall Zets hemsida berättar Daniel om stallets chanser:

Proximity (Lopp 5) går jättebra för dagen. Hon blev fast i en trött rygg senast men avslutade bra när luckan kom. Det är fin utveckling på henne för dagen och jag tycker inte att spåret ska innebära några bekymmer då hon är väldigt stabil. Barfota bak även denna gång samt vanlig vagn då det är voltstart.

Missle Hill (Lopp 6) avslutade fint senast i Årjäng och han har tagit ett kliv till sedan vi bytte stall på honom. Han blev lite nedtryckt av andra bra hästar i det tidigare stallet men nu har han vuxit lite utav flytten. Det blir lite tätare starter nu men det ska passa honom bra och han har visat tidigare att han trivs väldigt bra på Visbys bana. Spår mitt i banan är optimalt och det blir inga ändringar på honom.

Madagascar (Lopp 7) var blek senast men han har tränat på lite tuffare efter det och verkar ha vaknat till. Han står lite byngligt till i detta loppet och det brukar vara svårt att runda fält på Visby. Han känns dock klart uppåt i jobben och snävt spår ska inte vara några problem. Vi kör precis som på slutet i utrustningsväg.

Hankypanky Pinkman (Lopp 8) har verkligen varit bra i starterna han gjort för oss. Han har blivit allt bättre hela tiden och känns riktigt stark i sanden för dagen. Det finns ingenting som tyder på att han ska vara sämre denna start och vi kör precis som senast i utrustningen.

In Love Mearas (Lopp 9) ska gått framåt en hel del med senaste loppet i kroppen då han varit lite tung. Vi kommer byta från PG-skor till ett par vanliga skor och det kommer nog göra en del. Det kan även bli ett norskt huvudlag på honom denna gång. Vi växlar upp lite till denna start och jag tycker att det var skön stil på honom senast.


Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu