Gotlands Travamatörklubb


Gotlands Travamatörklubb är en av Sveriges populäraste klubbar brukar vi skryta med. Det grundar vi på det faktum att en väldigt hög procent av licensinnehavarna på ön är medlemmar i Amatörklubben.

2019 var vi 94 medlemmar och det är en mycket hög siffra med tanke på att Visbytravet är en av landets minsta travbanor och dessa siffror är vi stolta över. Vi är dock inte nöjda med det utan är ständigt på jakt efter de som ännu inte är anslutna.

Fördelarna med att vara med i klubben är många och här kommer några exempel på vad man får för medlemsavgiften.
• Automatiskt medlemskap i B-Tränarnas Riksförbund (BTR).
• Nyhetsbrev från BTR om du anger din mailadress.


* BTR har tecknat avtal med IF om en medhjälparförsäkring där BTR går in och betalar hela kostnaden för denna.
Detta innebär att en B-tränare som är medlem i den lokala klubben eller är direktansluten till BTR så har han eller hon automatiskt en olycksfalls-försäkring för den person som hjälper till i stallet, denna försäkring är inte personlig utan oavsett vem som hjälper till i travverksamheten är försäkrad genom IF. Denna försäkring är mycket bra att ha om man har någon som kommer på kvällar eller helger och hjälper till eller om man är bortrest och man måste fråga någon bekant att sköta stallet.
Skall man teckna denna försäkring själv som B-tränare kostar den 444 kronor per år och då är den riktad till en speciell person.

• Anrika Amatörpokalen som 2020 körs torsdagen den 16 juli med ett förstapris på 35 000 kronor och delas endast ut till dig med licens på Visbytravet och som är medlem i Amatörklubben.
2019 års Amatörpokal kördes torsdagen den 18 juli med ett förstapris på 40 000 kronor. Segrade gjorde Eva Lundahl med hästen Maverick Dream som tränas av Göran Hedrén. Ett stort Grattis säger vi till både Eva Lundahl och Göran Hedrén.

• Samma regler gäller för de som vill vara med och rida om Amatörklubbens Montépokal, medlemskap i amatörklubben. Montépokalen 2019 reds som vanligt i en serie där åtta montélopp ingick. Även ryttare från fastlandet kan vara med i loppen men däremot kan dom inte vinna det presentkort på 2 500 kronor som vinnande ryttare får om man inte är medlem i Gotlands Travamatörklubb. 2019 års Montépokal vanns av Julia Andersson som har sin licens vid Mantorpstravet. Julia blev faktiskt obesegrad i dom montélopp hon red på Visbytravet, 5 segrar av 5 möjliga. Grattis till dig Julia.

• Förtur att ta del av våra populära föredrag och följa med på studiebesök vi gör. Oftast är dessa studiebesök kraftigt subventionerade.
Mycket populär är vår gemensamma resa tillsammans med Hästägarföreningen till Breeders Crown-finalerna på Sundbyholms Travbana i november. 2019 var vi 21 personer som åkte iväg till Eskilstuna 9-10 november.

• Bättre möjlighet att påverka framtidens amatörsport på Gotland.
Amatörklubben delar även ut ett presentkort på 5.000 kronor till den som blir Amatörchampion på Visby (om denne är medlem i klubben).
2019 års Amatörchampion blev Eva Lundahl som tog totalt 11 segrar på Visby och körde in totalt 621.100 kronor. Tvåa i championligan blev Martin Malmqvist på 8 segrar och trea blev Anders Funck med 7 segrar.

Vi i styrelsen har möten en gång i månaden, oftast hålls dessa möten på sekretariatet.
Vid våra styrelsemöten går vi igenom vad som hänt både centralt och lokalt, viktiga frågor tas upp och förs i möjligaste mån vidare till Travsällskapets styrelse att beakta och besvara.

Har ni medlemmar synpunkter eller frågor om verksamheten på Skrubbs? Tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen så skall vi i möjligaste mån försöka besvara era frågor eller ta upp era synpunkter på våra möten. För att inga missuppfattningar skall ske eller konstiga rykten uppstå på stallbacken är det bättre att man går direkt till dom ansvariga med sina frågor.

Nu vet du lite mer om oss och vi vill gärna se mer av dig!

Bli medlem genom att sätta in 250 kronor på bankgiro: 5127-2680 (Länsförsäkringar).

Välkommen med frågor till någon av oss i styrelsen.

Styrelsen i Gotlands Travamatörklubb
Ordförande
Claes-Göran Svensson
Telefon: 070 - 820 09 75, 0498-300 81
E post till Claes-Göran


Vice Ordförande
Anders Nyström
Telefon: 070 - 547 6399
E post till Anders

Kassör
Per Lindström
Telefon: 070 - 550 4870
E post till Per

Sekreterare
Ingela Malmqvist
Telefon: 070 - 655 8199


Ledamot
Lillemor Edbladh
Telefon: 076 - 765 4161
E-post till Lillemor


Ledamot
Johan Franzén
Telefon: 076 - 947 4764


info@visbytravet.se