Ola satsar mot stallets femte årsdubbel

Vid förra Visbybesöket i maj blev det en dubbel. När Visbytravet laddar för V64-express under fredagen så är Ola Samuelsson tillbaka med en duo i transporten, för att försöka göra en repris på den hundraprocentiga tävlingsdagen.


Det blev full pott för Ola Samuelsson när han gjorde sitt senaste Visbybesök. Två starter slutade med två segrar där stallet, förutom ett hundraprocentigt resultat, även fick med sig en dubbelseger. Att det skulle bli en dubbel var kanske inte helt oväntat, då Olas duo spelades till tävlingsdagens största favoriter.

- Zinfandel kom till Visby med en bra prestation bakom sig och stallkamraten Andover Heaven är en häst som är riktigt bra för klassen. Båda hade bra uppgifter framför sig, så visst kändes det bra på förhand om att det skulle bli dubbelt upp.

Dubbelsegern på Visby var däremot ingen engångsföreteelse. Istället hämtade stallet in sin fjärde dubbelseger för året, där man tidigare fått segra dubbelt på banor som Mantorp, Halmstad och Vaggeryd. Stallformen lyser för Jägersrostallet även om träningslistans hästantal på trettionio, inte är den största enligt tränaren.

 

- Eftersom vi inte har så mycket starthästar så blir det att vi inte startar så frekvent och gör så mycket starter. Ändå tycker jag att hästarna har gått bra så långt in på året, pinnarna har trillat in och hittills så är jag nöjd med segertakten. Sedan hoppas man såklart att segerflödet kan hålla sig genom hela säsongen, men det är nog att begära för mycket. Hästarna brukar leverera det de kan.


Vanligtvis brukar Ola hittas på Visby som en återkommande gäst som brukar gästa Visbytravet i snitt två gånger per år. Med de senaste säsongernas coronatragedi så har Ola stannat hemma, för att i år komma tillbaka till ön.

- Det är väl egentligen inget större som lockar. Jag brukar åka över en eller två gånger per år och gå igenom stallbackens nostalgikvarter, där man kan stötta på tränare som jobbade åt mig när jag bodde i Stockholm. Jan-Åke Hoas jobbade exempelvis för mig i fyra-fem års tid och det brukar kunna bli ett gott ljud när jag kommer till över, säger Ola som gärna skippar semesternjutningen.

- Nja, jag är för gammal för att åka på semester och hitta på något. Den tiden är förbi. Däremot är det trevligt att åka till Visbytravet som har en fin bana, bussiga motstånd och en trivsam tillvaro, framförallt vid bra väder.


”Inför fredagens tävlingar så skräms vi inte av motståndet”
På fredag kör Visbytravet en delad V64-omgång med Rommetravet. Ola Samuelsson kommer med en stark duo till ön och kanske kommer en ny stalldubbel?
- Lägena har gjort det mer invecklat än senast, men jag kommer med hästar i duglig form och blir det inte för mycket krångel på vägen så kan det sluta långt fram för båda.

Zinfandel (Lopp 6) fick ett bussigt lopp med tanke på de märkliga väderförhållandena men han stod upp och levererade. Senast kom han enkelt till ledningen och fick bestämma men det kommer nog bli lite annorlunda nu i och med att det är kort distans och spår 8. Ledningen är däremot inget måste, han har gjort bra lopp bakifrån så vi får se vart de landar. Eftersom det är kort distans den här gången så kommer vi eventuellt att skärpa upp honom med ett open eye huvudlag.

Lucifer Sam (Lopp 8) är en stark och rejäl häst som torskade i Lilla Harpers under Elitloppshelgen med någon millimeter i senaste starten. Han är löpvillig och gör även han alltid sitt jobb. Det är inte någon startsnabb häst utan snarare en häst som jobbar sig genom sin styrka. Inför fredagens tävlingar så skräms vi inte av motståndet, utan snarare av läget där det kan finnas vingelrisk.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad torsdag 16 juni 2022. info@visby.travsport.se