Nyhetsbrev: Just Nu på Visbytravet

Hallå där ute! Vi testar denna gång att informera analogt istället för digitalt.

Vintern och pandemin håller oss i ett fortsatt grepp men vi jobbar på med det vi kan under tiden. Men jag måste erkänna att man känner sig lite som ”100 kvar och så släpper inte bilen fältet”, men snart så?!!


Nedan följer ett axplock i punktform om vad vi jobbar med just nu, vissa saker har ni säkert hört i tidigare sändningar och annat är nytt, jag är av uppfattningen att upprepning är bättre än ingen info alls.

  • Prisbudget:  10,8 miljoner finns det att tävla om i år, en summa som vi är stolta över att presentera och det ligger i linje med 2020 års utdelning. Av detta skjuter vi till 300 Tkr från egna medel. I år kör vi 19 tävlingsdagar, så många har vi inte arrangerat på ett och samma år i modern tid!

 

  • Provlopp , kval: Blir det i slutet av feb tidigast. Rådande väder och pågående pandemi är orsaker till detta.  Jag skulle dock ånyo vilja slå ett slag för ”Hoffman-racet” kl 10 varje fredag, behöver ni lite tempojobb och dessutom köra ihop med andra så har ni chansen varje fredag!

 

  • Covid-19 status: Svensk Travsport(ST) tror att man kommer att kunna trappa upp publikantalet efterhand under sommaren och att ytorna kommer att vara avgörande, årstiden gör ju också att man kan vara utomhus på ett annat sätt vilket ju är en uppsida!

 

  • Till Start-projektet: Svensk Travsport och visbytravet bjuder in alla aktiva att delta i projektet Till Start som syftar till att coacha och guida er vidare. Bollplank/coach i detta projekt är Pelle Eriksson som vunnit allt man kan vinna i USA, t ex 3 st Hambletonian, 9 st Trotting Derby, 1 VM mm mm! Även hovslagarmentorn Bosse Milton kommer att vara på plats och delge sina tankar och ideèr.  Dem kommer till oss den 28 mars!

    Läs mer och anmäl er på: https://www.visbytravet.se/ts

 

  • Projekt Publika ytor: Vi är igång med att inventera de olika publika ytorna på arenan, tanken är att detta arbete skall ske under en 3-års period, i dagsläget tittar vi över restaurangen med omnejd men allt är ju såklart avhängt på när vi kan få hälsa vår kära publik välkommen tillbaka!

 

  • Styrgrupper: Under mars kommer de första lokala styrgrupperna att träffas och jobba vidare med just sitt fokusområden. Våra 5 fokusområden är: Travskolan & Utbildning, Anläggningen, Tävling, Publik & restauranger samt Event & Marknad. Blir du tillfrågad under mars att delta i en grupp så känn dig hedrad!

 

 

  • Lördagens bästa drag och spik:  - Ett kul drag är nr 4 i 5:e avdelningen, Knifetown Hall till 2% och så tror jag att Erik Adielsson tar en dubbel, Nr 1 i avd 1(Annie Flame) och nr 6 i avd 6,(Morotai Degato) lätt att komma ihåg! Lycka till!

 

Trevlig helg önskar vännerna på Sportkontoret

Publicerad fredag 12 februari 2021. info@visby.travsport.se