Inbjudan till projektet Till start

Svensk Travsport bjuder in alla att vara med i projektet Till Start. Till Start riktar sig till aktiva och deras hästar, både ponnyer och stora hästar. Projektet Till Start är ett samprojekt mellan ST, Travsällskapen och BAS där vi tillsammans guidar och hjälper tränare att få sin häst till start genom utbildning, föreläsare och träningsträffar. Målsättningen med projektet är att få fler att aktivera sig såväl människor som hästar samtidigt som vi skapar en socialplattform runt travsällskapet och hästen.


Ansvarig proffstränare för projektet är Per K Eriksson. ”Pelle” är 60 år, fru och fyra barn. Pelle har vunnit allt som går att vinna som travtränare i USA, 3 Hambletonian, 1 Oaks, 3 Peter Haughton Memorial, 9 Trotting Derby, 11 Breeders Crown, 1 VM och tränat upp en svensk elitloppsdeltagare (Royal Fighter). Nu är ”Pelle” tränare i Mantorp och har 8 hästar på träningslistan.

Vid sin sida har Pelle den erfarna hovslagarmentorn Bosse Milton, även Bosse har varit “over there” hos de stora namnen, Bosse är även lärare i hovslageri och är en enormt kunnig person.

 

Projektet är inne på sitt andra år, och till just Visby har vi fått möjlighet att komma nu 2021, vi har en begränsad tid under söndagen den 28e mars, och kan välkomna 20 nya ekipage, en häst per tränare. 10 platser är avsedda för stor häst och 10 platser för ponny. 

Generellt har vi inte haft möjlighet att ta in nya deltagare men det görs ett undantag hos er då ni inte fick något besök alls under 2020.

Upplägget är att ni delas in i “heat” med nummerbrickor, ni värmer och kör på banan inför Pelle och Bosse, efteråt kommer ni in med era hästar till ett gäststall. Där får ni feedback på allt från utrustning, balans, hull och skoning. Detta dokumenteras och skickas till er veckan efter projektet.

Ett körschema skickas till banan och till er deltagare veckan innan träffen.

Och för att göra detta på ett covidanpassat sätt, så serverar vi ingen förtäring, utan vi rekommenderar att man har med sig en picnickorg i bilen 😊 det är ju mysigt!

Annette.jansson@travsport.se  
Telefon: 070 – 508 49 35

 

Följ gärna projektet på Instagram: #Till_start

Publicerad tisdag 2 februari 2021. info@visby.travsport.se