Tränarchampion 2021: Henrik Hoffman

För andra gången på tre år, så kan hemmatränaren Henrik Hoffman titulera sig som tränarchampion. Årets säsong på Visbytravet blev en rekordsäsong för hemmatränaren som förutom sin första fyrling, också passerade miljonen efter rekordhöga 27 segrar.


Det är inte första gången som hemmatränaren Henrik Hoffman tar hem tränarchampionatet på Visbytravet. Senast var 2019 och innan dess hade han tre raka år som champion, 2011-2013. Även innan dess finns championat som är svårare att hitta fram.

- Jag vågar inte svara exakt på hur många championat som det har blivit, men det är ett gäng nu. Man vill ju alltid bli champion, det är alltid det stora målet i stallet. Ändå var det första gången som man blev champion som man var som stoltast, det var en större ”wow”-känsla att vara bäst på hemmabanan. Nu är det såklart fortfarande jäkligt bra och det är ett ständigt mål, samtidigt har det blivit viktigare att försöka få in prispengar till stallets hästägare, berättar Henrik som i år passerade miljonen till stallet genom enbart hemmastarter.

- Första året när vi tog oss över miljonen var såklart störst. När vi passerade sexsiffrigt då så var det första gången som vi lyckades med det, så det var otroligt häftigt. I år lyckas vi att passera miljonen på bara Visbystarter, vilket är riktigt häftigt men också ett tecken på att vi har bra prispengar att tävla om på Gotland. Det tycker jag att vi ska vara stolta över.

Årets säsong blev ett rekordår för Hoffman-stallet. Förutom Henriks första fyrling som tränare, tog stallet rekord i antalet segrar, 27 stycken för att vara exakt. På stallets 168 starter har man även passerat över 1,1 miljon till sina hästägare, vilket även det är ett nytt rekord för stallet.


- Jag har faktiskt inte gjort något speciellt som skulle kunna påverka den här säsongen. Jag har sedan tidigare lagt om träningen i stallet, men det var också för cirka tre år sedan.

- Det som jag kan tänka mig är att vi har delat upp hästarna lite mer. Vi har tre olika stall som vi använder för att på så sätt minska sjukdomar bland hästarna på sommaren. Vi har börjat att få in en del hästar i träning från fastlandet, kommer det en häst och smittar de andra så blir stallet stående och då är det hopplöst att få resultat. Jag tror att jag har blivit bättre på att lära mig att kolla och hålla isär sjukdomarna på ett bättre sätt.

Framgångarna har varit utspridda under hela säsongen där resultaten har varit jämna. Även från nyförvärvens första tävlingstillfälle i Hoffman-stallet, så har prestationerna visat sig.

-Jag haft turen att få till dem och framförallt fått till lite ny glädje i hästarna. Jag är mycket tacksam att få fortsatt förtroende från samarbetsparter och hästägare avslutar Henrik.

Text: Timy Lundegård
Foto: Bellux

 

Text: Timmy Lundegård
Foto: Bellux

Publicerad torsdag 23 december 2021. info@visby.travsport.se