Foto: Bellux

Lady Youline utmanar grabbarna i årsdebuten

Säsongen är äntligen igång! Hemmalaget hade en härlig dag, där sex av de nio vinnarna fick segerdefilera. Bland de sex vinnarna, presenterade Henrik Hoffmans stall en vinnare genom montéhästen Tarpon. Stallet står inför tuffare uppgifter på måndag, där Lady Youline utmanar grabbarna i sin årsdebut.


Det var mycket uppladdning inför årets stora säsongspremiär. Vinterträningen är gjord och även hos Visbytravets största stall, Stall Henrik Hoffman, har man laddat upp inför årets säsong.

- Man ser alltid fram emot en ny säsong på Visbytravet, och årets säsongspremiär var inget undantag. Det är mycket treåringar i stallet, vilket såklart är roligt. Vi har haft en relativt bra vinter och det känns förberett inför hemmasäsongen.

Med premiären avklarad, fick Stall Hoffman en lyckad inledning. Sex hästar kom till start från stallet, där resultatet blev en seger och blandade pengaplaceringar från de resterande fem hästarna.

- Jag tycker att det blev en godkänd säsongsinledning. Många av stallets hästar fick tråkiga lägen, men gjorde ändå bra lopp. Tarpon gjorde ett riktigt bra lopp i montén, men även Hellvis Viktor gjorde ett bra lopp som trea från ett tolfte spår på kort distans. Vi börjar lugnt och laddar vidare.

På måndag är det dags för säsongens första lunchtävlingar. Stallet selar ut hela nio ekipage, där stallets stjärna Lady Youline, utmanar grabbarna i ett stentufft inledande lopp. Bland motståndet hittas fjolårets tvåa i Gotlandslöpningen Usain Henna, återkommande Super Nice och SM-fyran Global Welcome.

- Jag anmälde så fort jag fick se dem i de tidiga anmälningslistorna, vi vill ju alltid möta de bästa haha. Nej men skämt åsido så blev loppet överraskande tufft och när det inte finns några andra lopp i Youlines klass, så får man gå ut i sådana lopp. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen, säjer Henrik som meddelar att man inte har gett upp striden på förhand.

- Hon har såklart mindre pengar på sig än de andra, men vi känner oss inte helt slagna på förhand. Hon fick ett riktigt bra spår, genom spår två, vilket gynnar oss bra då hon är riktigt startsnabb. Hon är dessutom alltid starkast på hemmaplan och är alltid bra i sina årsdebuter, med de faktorerna känns det som att loppet är lite öppnare. Jag ska inte säga att hon direkt går ut och vinner, men hon känns bra i träningen och jag tror på en fin placering.

Här är stallets resterande utselningar:

Basic Brew (Lopp 2) gjorde det jättebra under fjolårssäsongen, och är en häst med hög kapacitet. Han har tränat bra under vintern och kan mycket väl utmana, om en främre placering på måndag.

 

Pierre Copain (Lopp 2) har sämre läge än Basic Brew, men gjorde även han en bra treårssäsong ifjol. Även han har gått bra i jobben, men läget med spår åtta på kort distans är såklart ett minus. Kommer han igenom loppet på ett vettigt sätt, kan han vara en platschans.

Mistelns Zudersand (Lopp 3) har ett lopp i kroppen, men fick sladd senast och vi var nöjda med pengaplaceringen. Han möter bra motstånd på måndag och vi är nöjda med en peng.

Miss Youniverse (Lopp 4) har varit jättefin i de inledande loppen på fastlandet. Hon har även gjort det bra under vinterträningen och känns fortsatt väldigt fin, inför måndagen. Jag känner att hon är stallets bästa vinstchans.

Piu Bella (Lopp 5) ville inte vända i volten under säsongspremiären, och vi vet inte riktigt varför. Det var stressigare än vanligt med bland annat ett snabbt vagnbyte inför start. Hon jobbar annars på starkt och känns fin i jobben. Vi kommer att ändra lite utrustning inför måndagens start och kommer hon bara runt i volten, tror jag att hon kommer att kunna avsluta långt fram.

Stojweiler One (Lopp 6) är en häst som jag fick in i träning i början av mars, så jag känner henne inte helt. Det är en trevlig och stor häst som känns bra i träningsjobben. Han känns som en kapabel travare och med tredje spåret kan han få ett bra slagläge, som gör att han kan sluta långt fram.

Someone Like You (Lopp 7) har även hon ett lopp i kroppen, men med motståndet som är så känns det svårt. Vi hoppas på en peng.

Barracuda Bac (Lopp 8) gick lite för tidigt i årsdebuten, men gjorde i övrigt en okej insats. Det känns som ett lättare lopp den här gången och med rätt lopp, känns det som en bra chans.

 

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad söndag 25 april 2021. info@visby.travsport.se