Nu kan du boka privatlektioner och aktiviteter online. Välkommen in på travskola.nu

Välkommen till Gotlands Travskola

Vi är det perfekta valet för dig som vill uppleva travets fantastiska värld på Gotland. Vi har kurser för alla åldrar. Nu kan du anmäla dig till vårens verksamhet som startar vecka 3. Befintliga grupper behåller sina träningsdagar/tider. Du vet väl att vi även erbjuder privatlektioner och lektionspaket?

Kontakt Gotlands Travskola

 

Tel Travnumret: Vi svarar dygnet runt: 0498-253637

Hemsida: www.travskola.nu

Tel Sekretariatet: 0498-202860

Mail: travskolan@visbytravet.se

Barn- och ungdomskurs

Från 6 år och uppåt

Gotlands Travskola utbildar på daglig basis barn och unga inom travsporten. Kursstegen börjar med Knattekurs och sträcker sig till licensutbildningen. Terminen innefattar normalt sett 15 veckor. För skolprojekt, Travlek m,m gäller enskilda erbjudanden. Vänligen se separat inbjudan eller erbjudande.

Kostnad: 1700 kr

Kursstart: Vecka 35 – 2018.

 

Vuxenkurs

Från 16 år och uppåt

Travskolans vuxenkurser är ett mycket populärt inslag för den som vill ha roligt med häst. Kanske vill du på sikt gå vidare till att ta licens eller bara lära dig mer om travsportens spännande värld. Vuxenkursen innefattar 15 träningstillfällen á 2 timmar.

Kostnad: 1700 kr

Kursstart: Vecka 35- 2018.

Förbättra ditt ekipage

Kanske har du kört fast? Eller bara vill prova ett nytt upplägg och behöver inspiration. I paketet ”Förbättra ditt ekipage” erbjuder vi handledning för dig och din ponny eller varmblod. Tillsammans med en rutinerad instruktör läggs en plan upp utifrån era förutsättningar. Självklart innefattar paketet uppföljning.

Paketet: innefattar tre träffar á 1,5 timme.

Pris: 1200 kr.

Bokning: Sker löpande under året.

Privatlektion & lektionspaket

Vill du lära dig mer och ha individuellt fokus på din utveckling. Då är Travskolans privatlektioner och lektionspaket något för dig. Under cirka 90 minuter anpassar vi upplägget utifrån dina önskemål. Allt för att du ska lära dig så mycket som möjligt. Har du redan hästvana kan privatlektionerna vara en perfekt avkoppling i vardagen.
En privatlektion tar ca 90 minuter.

Kostnad: 1 tillfälle: 700kr, 3 tillfällen: 1950kr, 5 tillfällen: 3300kr.

Bokning: Denna aktivitet kan bokas året runt.

Privatlektion & lektionspaket

Vill du lära dig mer och ha individuellt fokus på din utveckling. Då är Travskolans privatlektioner och lektionspaket något för dig. Under cirka 90 minuter anpassar vi upplägget utifrån dina önskemål. Allt för att du ska lära dig så mycket som möjligt. Har du redan hästvana kan privatlektionerna vara en perfekt avkoppling i vardagen.
En privatlektion tar ca 90 minuter.

Kostnad: 1 tillfälle: 700kr, 3 tillfällen: 1950kr, 5 tillfällen: 3300kr.

Bokning: Denna aktivitet kan bokas året runt.

Från Ponny till Stor Häst

Har du tävlat i ponnytrav och vill få möjligheten att testa hur det är att köra varmblod är denna aktivitet något för dig. Vi fokuserar på det praktiska och du får chansen att umgås med travskolans varmblod. Självfallet står körning på schemat med.

Aktiviteten beräknas ta två timmar och kan bokas enskilt eller i grupp. Pris

Pris: 300 kronor individuellt eller 500 kr i grupp om 3 personer.

Bokning: Aktiviteten bokas löpande under året.

Familjeutflykt

Pyssla, sela och kör travskolans hästar. I stallet finns Shetlandsponnys, Gotlandsruss och varmblod.

Spendera en förmiddag tillsammans utan skärmtid.

En erfaren ledare guidar er genom samtliga moment.

Pris: 500kr för två timmar.

Bokning: Aktiviteten bokas löpande.

 

Långtur med instruktör

En skogstur med häst är ett perfekt avbrott i vardagen. Långsamkörning där du blir som ett med hästen och naturen. Varför inte samla ihop kompisgänget och styra ut på en annorlunda långtur i Follingboskogarna. Med travskolans varmblod och utbildade instruktörer garanterar vi en härlig upplevelse.

Pris: 400 kr/timme/häst/ledare.

Balansering

Är barfota enda vägen till framgång? Självfallet har samtliga individer olika förutsättningar. I vår tjänst balansering besiktas din häst vid körning. En kartläggning av vad du provat tidigare görs och förslag till ny balans presenteras. Denna aktivitet riktar sig främst till dig som vill lära sig mer om skoning eller upplever att din häst lätt tar till galopp.

Paketet innefattar: 2×1,5 timme.

Pris: 800 kronor.

 

Träningslära

Teoretiskt går vi igenom travhästens anatomi och utifrån det arbetar vi oss framåt mot en plan för din häst. Hur lägger du upp det smartast, för bästa resultat, utifrån era förutsättningar?

Vi jämför flertalet tränares träningsmetoder och koncept.

Paketet innefattar: 2+1+1 timmar.

Pris: 900 kr.

Individuell Kuskutveckling

Vill du bli en bättre kusk? I aktiviteten kuskutvecklingen får du med en erfaren ledare generella tips och konkreta exempel. Teoretiskt visar vi exempel på olika körstilar och tittat noggrant på hur kuskarna agerar i loppsituation. Praktiskt jobbar vi med videoanalys.

Paketet innefattar: 3×1,5 timme.

Pris: 1200 kr

Barnkalas på Travet

Fira födelsedagen på travet är utan tvekan en spännande upplevelse. Passa på att fira med dina kompisar och Travskolans hästar. Tillsammans med Travskolans ledare blir det lek och prova på körning samt ponnyridning. Fikar gör vi i russbaracken intill stallet. Välkommen att fira din årsdag med oss.
Priset avser två ledare samt hästar för att skapa ett attraktivt kalas för upp till 15 personer. Samtliga deltagare erhåller ett litet minne från travet. (Vi har möjlighet att ordna med fika samt övrig förtäring en det går också bra att ha med sig eget.)

Längd: Barnkalaset på Visbytravet pågår 2 timmar.

Pris: 1500 kr enligt exempel ovan.

Ponnykörning/ridning

Att sitta upp bakom, eller på, ett Gotlandsruss är en härlig känsla. Nu kan du boka upplevelsen till ditt evenemang. Om miljön är lämplig för häst besöker vi dig gärna. Självklart går aktiviteten att genomföra på plats på Visbytravet.

Pris: Offert.

Kommande travdagar

Evenemang Datum Tid
Välgörenhetstravet - Hjälp oss att hjälpa!

Visbytravet startar i år, 2019, ett samarbete med Assistanshund – Vägen till ett liv & Summer Kidz. Kvällen den 25 juli arrangeras ett välgörenhetstrav till förmån för barn som lider av psykisk ohälsa.

Så ta nu med alla du känner till travet. För varje besökare skänker våra sponsorer 1,2 eller 5 kronor till projektet.

Läs mer på www.välgörenhetstravet.se

2019-07-25 17:00 - 22:00
Sommarkväll på Travet

Varmt välkommen till högsäsongens final.

En sommarkväll på travet är alltid något extra.

2019-08-01 17:00 - 21:30
Se alla evenemang

Båtbokning

Här kan du boka båtbiljett för dig och ditt ekipage.

Klicka här

Gotlands Travskola vann Drömfonden 2018 och kan tack vare det ta emot alla som vill prova häst!