Vad säger tränarna inför den på förhand mycket öppna tävlingsdagen? Åke S Olsson har gjort läxan och ringt runt.

Roger Hassborg:

1 Waffle, V4-1, hade lite otur med positionerna senast men var ändå bara en längd efter en så fin häst som Lady Youline. Han känns fin i jobben och går ner i klass nu och jag siktar på att hålla upp innerspåret och sen köra i ledningen hela vägen. Han gick barfota första starten när han kom till mig, men då var han inte fräsch vilket han är nu, så man kan i stort sett säga att det blir första gången barfota runt om i vår regi.  Vi ska komma ihåg att han var femma i Sprintermästaren ifjol och jag ser det som en toppchans nu.

5 Queen Of Clay, V5-2, var jag lite besviken på senast då hon tränar bra, men vi kollade upp henne efter och då fanns det lite röda prickar i halsen så jag hoppas att det var förklaringen. Hon var fin nyss i intervaller med Waffle och känns klart bra. Nu kär vi barfota runt om och så sätter vi i urryckare för första gången. Det känns positivt och jag hoppas att hon visar det i loppet också.

11 Global Underground, V5-5, verkar allt bra med i jobben enligt tränaren och det troliga är att det blir barfota runt om nu och ett helstängt huvudlag, sen får vi ta det därifrån.

 

Martin Malmqvist:

4 Immer Fri, V4-1, var det ett tag sen jag körde, men jag har spetsat med honom förut i voltstart så jag får väl försöka att öppna snabbt igen och ta mig till ledningen. Spår fyra i volten gör ingenting, han kan öppna bra ändå och kommer jag till tät så kör vi där. Det troliga är ändå kanske att någon med bättre spår kommer före oss, ja då kör vi snäll och han gå bra i ryggar också, men det blir svårare att vinna då.

1 Velocista G.G., V4-3, trodde vi lite mer på senast än vad hon visade i loppet. Hon känns fin hemma i jobben och det kanske är så att hon biter ifrån sig bättre om vi kommer till tät så jag gör ett försök att komma dit & köra däe hela vägen. Hon tränar som att hon ska vinna ett lopp som detta i alla fall, sen får vi hoppas att hon visar det i lopp också.

4 Monicker L.L., V4-3, försöker att hitta lite form. Det är ett snällt upplägg som gäller och vi hoppas på en placering.

4 Sten Åke, V4-4, ska bli intressant att köra och han är inte alls så tokigt den här. Det bästa hade varit om vi kommit till spets, men jag tror att vi inte kan det då 7 Irina K. har fått spår 7 och är väldigt snabb från start. Han är bra nog men frågan är hur vi ska komma till då jag tror att värsta motståndaren kommer till tät.

7 Alexis G.G., V5-2, är en ganska så snabb och  okomplicerad höst men vi har inte riktigt fått upp den rätta orken i henne än och det är därför det tagit lite tid sen kvalet. Nu jobbar hon bra och vi har fått ett bra spår och visst kan hon nog räcka en bit på sitt snabba trav och att hon r just okomplicerad.

4 Lona K., V5-3, har jag ej koll på hon har en etta i raden och Hans Karlssons hästar brukar alltid vara tränade så det räcker.

5 Star Commander, V5-4, har fått ett spår fyra och det känns lite oroande även om han har blivit bättre och mer stabil på senaste år. Han är stark och trivs med den dryga distansen och häxar det inte från start har jag lite förhoppningar på att han ska kunna duga. Det är ett rygglopp som gäller och han är en bra spurtare.

4 Stepping Perfect, V5-5, känns fin hemma i jobben men han har inte rosat marknaden i loppen på ett tag. Vi har ändrat lite på det nu och han har fått ett annat träningsupplägg. Sen blir det vanlig vagn nu och jag kommer att ändra lite på huvudlaget, dessa ändringar mest för att han just ska få en förändring och hitta motivationen. Han kan en del, men vi vill såklart se att han tar fram det innan vi vågar tro på någon topplacering.

 

Torbjörn Östergren:

1 Alwoods Amarone, V4-2, var lite blek senast men hon har ej kunnat jobbats kontinuerligt så jag tror att hon kommer att vara betydligt bättre med loppet i kroppen. Jag tror att vi kan hålla upp innerspåret och jag hoppas verkligen det får då kör vi ledningen så länge lampan lyser. Planen är att vi ska rycka skor och alla skydd och då det känns som ett lämpligt motstånd ska hon räknas.

11 Dialog Star, V4-3, är det ett snällt upplägg som gäller med och vi får hoppas på en bättre matlapp.

7 Irina K., V4-4, har optimala förutsättningar här med kort distans, springspår och hon är snabb från start. Normalt så spetsar vi och hon måste bara räknas tidigt, helt klart min bästa chans i omgången.

4 Gondul, V5-4, har jag ej koll på.

5 Helios K., V5-5, har jag ej koll på men stallet jag kör åt har bra form på sina hästar överlag.

 

Henrik Hoffman:

3 Jimmy’s Boy, V4-3, är otroligt svår men han har också en del fart inombords, vilket han visade senast när han återkom bra efter en galopp på vägen. Jag tycker att han har lite fördel av att det är voltstart då han hetsar upp sig mer med autostart. Men det är bara så att det är nog större risk för galopp än att han ska gå felfritt. Fungerar han kan han absolut vinna, men som sagt, han är inte lätt.

12 Young Billion, V4-3, gjorde ett jättebra lopp senast och spurtade sylvasst när luckan kom och jag tror att han vunnit om luckan hade kommit lite tidigare. Han är klart på gång igen nu och har bra kapacitet för sin klass. Det är bakspår tillägg och han är inte helt att lita på i voltstart, men stämmer det så har han farten för att vara med där framme.

7 Irina K., V4-4, är allt bara bra med inför denna start och det kan inte se bättre ut på förhand. Hon älskar kort distans, hon gillar att gå i ledningen, hon är väldigt kvick ut och dessutom har vi en rutinerad hemmakusk. Det känns helt klart som spets och slut här och det är på förhand min bästa vinstchans i omgången.

8 Youngblood, V4-4, gjorde det helt ok senast och höll bra från spets. Han känns fin hemma i jobben och normalt ås är kort distans han s förutsättningar men han är inte helt komfortabel med voltstart, även om han blivit bättre på det på sistone. Jag tror att det blir tufft att vinna, men han kan smyga med till en bra placering.

9 Just Wish Boko, V5-2, har alltid visat bra fart men också visat sig vara väldigt opolerad och lite snurrig. Han överraskade mig positivt senast, i debuten, när han gick iväg felfritt. Dock så blev det en galopp på vägen ändå, men kom tillbaka bra efter den och visade att han besitter fart. Nu har vi fått ett bakspår igen och det tror jag är bra och ökar chansen för felfri avgång igen. Nu har jag ändrat lite inför detta då han stod på banan förut, men efter senaste starten så har han fått bo hemma på landet och så tar vi bort det helstängda huvudlaget han hade på sig senast. Jag kan ej lova att han går felfritt, men gör han det har han bra chans att vinna.

5 Joker Band, V5-3, överraskade med att galoppera senast utan egentlig förklaring och hon år normalt stabil. Nu ska Patrik köra igen och han känner henne bra, han har kört nästan alla lopp med henne och även en hel del av jobben. Hon har ett bra spår, dock kan hon inte öppna nämnvärt, och är väl en utav flera i ett ganska så öppet lopp.

8 Blue Star Cantab, V5-4, är en jättefin häst som jag gillar och han visade senast att han är ordentligt på gång. Han går ner lite i klass nu och normalt ska han duga bra här. Även om jag tror att det ska gå bra så vill jag ändå varna för att det är första gången även lång distans.

9 Simb Ransom, V5-4, är en jättefin travare som känns fin hemma i jobben, men han tar inte ut sig alls i loppen. Nu har han ett perfekt smygläge och det får bli så snällt det går och vi hoppas att han börjar ta i lite sista biten.

 

Johan Franzèn:

9 Go D.Nikita, V4-4, är nog lite bättre än raden och var ute i ett tuffare gäng senast och då hamnade hon utvändigt ledaren och det är inte hennes grej. Nu har vi ett bakspår här och jag ska försöka att köra henne i ryggar så länge  det går och då kommer hon att spurta bra. Helt klart en kul uppsittning.

3 Singha Rauk, V5-4, var lite sämre senast än jag hade hoppats på och jag hoppas att det beror på att han var nyskodd då. Han har gått med Järnskor runt om nu ska jag sätta dit ett par aluminiumskor fram. Han känns alltid fin den hör och jag hoppas kunna vara med långt fram.