Foto: Jonatan Östlund

Tre veckor kvar till premiären: Johanna firar påsk i Norrland med hästarna

Glad påsk allihopa! Trots de kommande röda dagarna så fortsätter vi att räkna ner till säsongspremiären som nu är mindre än en månad bort. Även på Visbytravet så firas påskhelgen, där Johanna Nordenankar tar en lång påskresa. Med två hästar i hästbussen så inleder stallet sitt påskfirande med en sex timmar lång resa till Dannero.
- Det blir att förena nytta med nöje, säger Johanna.


Med tre veckor kvar till Visbytravets säsongspremiär så är det påskfirande runt om i landet. För många så blir det en trevlig helg med familjen, medan Johanna Nordenankar firar den gula högtiden norröver. Under skärtorsdagen tog nämligen stallet en lång resa från Solvalla till Dannero. En resa på nära sex timmar och 48 mil när Norrlandsbanan kör påsktävlingar till lördagen.

- Min syster bor strax utanför Danneros travbana och ska kvala sin häst, en bror till vår tidigare starthäst Genie Am. Jag ville se det kvalet samtidigt som man vill träffas under påsken, så jag tänkte att jag passar på och tar semester hos henne. Att jag skulle ta med mig två hästar var väl ingen självklarhet men när jag ändå åker så passade jag på att få med dem. Det blir att förena nytta med nöje, säger Johanna som redan under skärtorsdagens resa har invigt påskäggsöppningen.

- Jag är lite av en godisälskare och det blev en lång bilresa. Man kan väl säga att vi har tjuvstartat med påsken, haha.

I övrigt så har Johanna Nordenankars stall öppnat det nya året på bästa sätt. Stallet är överlägset det både segerrikaste och vinstrikaste på Visby med två segrar på 17 starter och hela 207 900 kronor insprunget.

- Det går jättebra för stallet, hästarna levererar som fasen. Det enda som kan vara lite jobbigt är resorna till fastlandet. Bara från ifjol så räknade jag att vi reste vid 47 olika ärenden, men ändå så gör hästarna det som de ska. Jag är jättenöjd, säger Johanna.

Trots de vassa resultaten på fastlandet så är Johanna laddad för hemmasäsongen som har sitt startskott den 20:e april. Åtta hästar finns på träningslistan där stallet, trots inledande framgångar, kommer att finnas med under premiärdagen.

- Det känns inte som att det ska vara någon fara inför hemmasäsongen. Jag har så pass många hästar i stallet nu att de kommer kunna varva med varandra. Jag tror absolut inte att de är slutkörda, jag kommer däremot att börja med att stanna av hästarna som har tävlat under vintern. Det är nog nyförvärvet, Berghsäker, som kommer att fortsätta att starta på. Mitt mål är att försöka få honom att starta i V75 under året. Samtidigt så har jag ett par hästar som jag tror kommer att hävda sig direkt när säsongen drar igång. Danubio As fick exempelvis inte den säsongen som jag hade hoppats på ifjol så jag hoppas på att det slår ut i år. Jag ser mycket fram emot hemmasäsongen och målet är väl att försöka att matcha fjolårets siffror.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Jonatan Östlund

Publicerad fredag 29 mars 2024. info@visby.travsport.se