Foto: Privat foto

Alexandra blandar russ med varmblod

I helgen blev det dubbla segrar för Alexandra Lennström när Visbytravet körde sin näst sista ponnydag för säsongen. På torsdag gör hon dessutom sin första start som b-tränare sedan 2021, där hon gästar lunchtravet med sitt nyförvärv Proud Mary H.L..
- Tanken just nu är att fortsätta framåt inom travet.


På Visbytravet har vi många duktiga ungdomar som är aktiva inom ponnytravet. En av de större profilerna är Alexandra Lennström som kommer från en trevlig lördag, när säsongens näst sista ponnydag kördes på tävlingsovalen. Två känsliga segrar blev resultatet bakom Chastity Wee och Kumlaby Modul.

- Det blev minst sagt känslofyllda segrar i lördags. Chastity gjorde sitt sista lopp innan hon går på mammaledigheter och kom även under tvåminutersgränsen, medan Modul är en speciell häst för mig som har haft en overkligt bra säsong.

Med två segrar från lördagens ponnydag så kommer Alexandra att göra ett nytt besök till tävlingsbanan i veckan. På torsdag selar hon nämligen ut Proud Mary H.L., ett nyinköpt varmblod från fastlandet.

- Det är ett riktigt sto som ändå är en väldigt trevlig häst som är jättefin och som har stor kapacitet. Jag ville ha något snällt som inte kostade allt för mycket pengar och då kom jag över den här. När jag kollade tillbaka på de tidigare starterna så verkar det vara en häst som har en bra vilja, men som har haft problem i loppen. Jag chansade med henne och tänker att det kan bli en fin starthäst om man kan fixa till det som saknas.

Detta är däremot inte Alexandras första starthäst. För två år sedan gjorde hon debut som b-tränare med Jack G.G., där det slutade med tre starter med pengar i varje start. Trots att tränardebuten är avklarad sedan ett tag tillbaka, så finns det mycket att lära sig trots de stora framgångarna inom ponnytravet.

- Att träna varmblod är väldigt annorlunda, även om det är kul att ha ett varmblod mellan russen. Det är många fler detaljer med varmblod än vad det är när man tränar russ, men vi är med och lär, säger Alexandra som har fått ett nytt tävlingssug med de större djuren.

- Jag har varit med och hjälpt pappa under tävlingarna och därifrån fått tillbaka suget med att hålla på med varmbloden. Tanken just nu är att fortsätta framåt inom travet, så jag kommer att försöka att hitta min egna väg och egen träning som passar mig. Förkunskaper finns samtidigt som jag försöker se och lära av andra. Man blir aldrig fullärd.

”Det verkar finnas en jäkla vinnarskalle”
Det var två år sedan som Alexandra Lennström selade ut ett varmblod som b-tränare. Till torsdagens lunchtävlingar är det dags igen, där den unga tränaren främst vill se ett bra lopp av sitt nyförvärv.

Proud Mary H.L. (Lopp 5) vill vi bara ska kännas fin och pigg, större krav finns inte. Av det som jag har känt så verkar det vara en kapabel häst i grunden med stor vilja som jobbar uppåt. Det verkar finnas en jäkla vinnarskalle, vilket jag hoppas kommer att finnas med till de kommande loppen. Till på torsdag är vi däremot bara glada med att komma runt.

 

Text: Timmy Lundegård
Foto: Privat

Publicerad onsdag 13 september 2023. info@visby.travsport.se