Denis ångrar inte inköpet från Kalmar

I slutet av augusti kunde Denis Karlsson visa upp en ny treåring ute på tävlingsbanan. Lovely Smile hette stoet som slutade tvåa i sin regidebut, för att två månader därefter säkra sin första seger. Segern blev uppskattade hos tränare Karlsson som även han tog sin första triumf.
- Att det skulle bli en seger var inget som jag hade räknat med.


För fem år sedan, 2019, så tog Denis Karlsson ut en tränarlicens och selade ut den då åttaåriga Norrvangens Jet Fly till både kval och start. Det nu pensionerande stoet är dessutom uppfött av Denis som, i större delen av sitt liv, alltid har haft hästar omkring sig.

- Jag har haft en tränarlicens innan 2019, men det var också väldigt många år sedan. Då hade jag bland annat ett mindre stuteri som hette Norrvangen, men efter det så har jag inte varit så mycket inom travet. Framåt de senaste åren så har jag och min sambo haft en häst ihop, Norrvangens Jet Fly. Sambon red in den och då tänkte vi att hon är så snäll att hon kanske kan köras också, så jag började med den och på den vägen är det.

Sedan dess har samboparet i Lärbro tränat travhäst med några enstaka pengaplaceringar till stallet. Den 16:e oktober kom däremot stallets första seger genom nyförvärvet Lovely Smile, som tog sin första seger från rygg på ledaren i ett treåringslopp.

- Det var väldigt oväntat. När de kom in i sista sväng så hejade vi på allt vad vi kunde, men att det skulle bli en seger var inget som jag hade räknat med. Hon var skitduktig samtidigt som det var suveränt kört av Stefan, som var riktigt kall i sulkyn. Lite firande i efterhand har det väl blivit men det har inte varit något större.

Segern för stallets nya treåring kom i regins andra start. Det var nämligen i juli som Denis fick bekanta sig med Lovely Smile för första gången.

- Vi ville egentligen ha ett föl på Jet Fly, så vi betäckte henne. Hon fick ett föl men tyvärr så fick vi ta bort fölet i princip under samma dag. Vi försökte igen där nästa föl var dödfött, där kände vi att ”vill vi ha en ny häst så fick vi köpa en helt enkelt”.

- Vi lade ut lite krokar hos Henrik Hoffman, som i sin tur hörde från Jim Oscarsson att sonen Kevin hade en treåring till salu. Det slutade med att vi köpte hästen osedd efter att den blivit tvåa på Karlshamn. Jim tog med den under sommaren och det visade sig vara en jättetrevlig häst. Med tanke på att sambon är sjuk så ville vi ha en häst som var snäll, hon visade sig vara riktigt trevlig så vi ångrar oss inte.

”Hon springer av sig självt”
Vintern närmar sig, vilket innebär att det är dags för Visbytravets säsongsavslutning. Säsongens sista åtta lopp kommer att köras, där det årets treåringsfinal ska avgöras. En av de deltagande är Denis Karlsson som selar ut Lovely Smile, en häst som kommer från en mersmakande seger.

Lovely Smile (Lopp 4) är fortsatt pigg och fin i jobben. När jag körde henne i fredags så tyckte jag till och med att hon var piggare än vanligt. Hemma i träningen så behöver man inte hålla i henne, hon springer av sig självt. Man måste ändå vara med för senaste snabbjobbet så lade hon sig i ett 1.12-tempo under första varvet, vilket är lite för fort. Vi kommer nog inte att göra några ändringar, vi spar på det till nästa säsong. Med tanke på att det är mycket hårdare motstånd nu så är vi glada för en fin peng.

 

Text: Timmy Lundegård
Foto:Hastkrafter.nu