Foto: Hastkrafter.nu

Montéchampion 2023: Jennifer Persson

För tio år sedan så tog den gotlandsuppväxta ryttarinnan, Jennifer Persson, sitt första montéchampionat på Visbytravet. Även de två åren därefter så blev hon champion, men åren därpå så har hon som främst två andraplatser. Åtta år efter sitt senaste championat på sin favoritbana så är Jennifer tillbaka som Visbytravets montéchampion.


Det är tio år sedan som Jennifer Persson, tog sitt första montéchampionat på Visbytravet. Tre år i följd blev den gotlandsuppväxta montéryttaren champion på sin favoritbana, som efter åtta år utan ett championat på Visby är tillbaka i toppen. På sina fyra styrningar har det blivit en 100%-ig platsprocent, med en seger, två andra platser samt en tredje plats.

- Jag har inte varit på Visby så mycket under den senaste tiden. Hemma på gården har vi 20 hästar och vi måste få till det där hemma, för att jag ska kunna åka iväg. Passande nog så har vi åkt över med egna hästar när det har varit montélopp på ön. När jag väl har varit över har det gått bra, där Wishlist bidrog med en riktigt fin seger.

Precis som många av Visbytravets tidigare montéchampions, så fanns det även hos Jennifer en viss överraskning i att man blivit champion.

- Championatet tänkte jag mer på under mina championår 2013-2015, då var det lite mer speciellt eftersom man bodde på ön. Nu har man väl inget mål på samma sätt att bli champion, men det är klart att det är kul när man väl blir det. Montépokalen visste jag däremot om att jag hade vunnit. Det är lite nostalgiskt att vinna pokalen, även om jag har vunnit det sedan tidigare, då jag redan som liten drömde om att få vinna en sådan titel. Det är alltid kul att vinna båda titlarna.

Som Solvallatränare så ligger mycket av Jennifers fokus på fastlandet. Trots detta så är ett besök på Visbytravet alltid ett måste, enligt det tidigare gotlänningen.

- Det är alltid något extra med att åka till Visby, det är verkligen som att komma hem. Jag känner ju alla och folket är alltid så trevliga och glada när man gästar dem, så det är alltid kul att komma tillbaka. Det är favoritbanan och jag hoppas att det blir fler montélopp på ön i framtiden, framförallt montélopp inom olika klasser. Det är kul att rida på Visby och det verkar finnas bra med hemmahästar för att kunna få ihop till lopp.

På sina 4 styrningar så red Jennifer in 36 000 kronor. Viktoria Berntsson från Halmstad blev tvåa med 1 seger och 36 000 kronor, medan Emilia Leo blev trea i championligan med 1 seger och 31 500 inridna kronor.

 

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad tisdag 21 november 2023. info@visby.travsport.se