Foto: Hastkrafter.nu

Charlie skräller till på distans

Det skräller på Visbytravet. Förra tävlingsdagen fick vi ta del av en ny skräll signerad av Eva Lundahl. Denna gång var det Charlie Hillbom som fick jubla högst, för att kort efter en efterlängtad seger med Sinakiita Goj vara med på pallen igen. Trots att tränaren inte var på plats själv så medger hon att det nog är den bästa travdagen så här långt i karriären.


Visbytravet bjuder på skrällar. Förra tävlingsdagen bjöd på två tjugo-oddsare, varav en av dessa kom från Charlie Hillbom. Eva Lundahl var ännu en gång skrällkusk, där hon fick en passande lucka in mot upploppsrakan med Sinakiita Goj. En skön seger för stallet där tränaren själv var frånvarande.

- Jag var på Sweden Rock samtidigt som jag var lite småkrasslig, så resan till fastlandet gav mer vila än musik. Däremellan så var jag tvungen att hålla koll på loppen och eftersom det inte fanns någon mottagning vid festivalområdet, så jag fick springa bort en bit för att hålla koll samtidigt som jag fick liveuppdateringar från stallbacken.

Via mobilen så fick Charlie se sin sexåring spurta sig förbi storfavoriten Young Yack i de sista stegen. Segern är hästens första sedan 2020 och stallets första sedan 2021.

- Det var gött! Jag är egentligen inte förvånad. Hon gjorde bra lopp ifjol också men det har aldrig riktigt klaffat i loppen. Vi vet att det har funnits i henne men sedan gäller det att ha flytet med sig med luckor, vilket hon fick den här gången. Jag är snarare mer förvånad över Hills Hopes andra plats.

- Hon har ju inte fungerat sedan jag flyttade till Visby, samtidigt som hon har haft skador. Hon har dessutom alltid hoppat i sista sväng sedan flytten. Nu har jag däremot lagt om träningen och bytt på fodret, samt att hon får gå ute dygnet runt. Det verkar vara mer hennes melodi.


Mot slutet av den förra tävlingsdagen såg det nämligen ut som att Charlie skulle få räkna in sin första dubbelseger som tränare. Hills Hope såg länge ut att vara på väg mot seger med Claes Sjöström, där man dessutom försvarade sig tappert mot utvändiga Isi Band som till slut vann loppet.

- Som tränare så var det nog den bästa travdagen för min del. Det var längesen som jag senast plockade en seger och med tanke på de olycksamma åren som jag har haft i stallet, så kan man inte vara annat än nöjd.

”Jag hoppas på ett bra lopp”
Även om Charlie Hillboms skrällvinnare får stanna hemma i stallet, så kommer Hills Hope att få jaga revansch. Trots de positiva resultaten senast så kommer tränaren att vara på plats till lördagens tävlingar, förhoppningsvis med samma resultat.

- Jag kommer att vara på plats på lördag. Men med tanke på hur det gick senast så kanske jag får be någon annan att sela, haha.

Hills Hope (Lopp 4) har gjort ojämna prestationer så här långt under året, så jag förväntar mig inget. Nu möter hon inga direkta monster och skulle hon ha samma form som senast så bör hon göra ett bra lopp. Bakspår till den här gången känns däremot tråkigt. Vi ändrade en del i utrustningen senast med att ta bort en del saker utom rycktussar och vi kommer att köra så nu igen. Jag hoppas på ett bra lopp, dels för hästens egna självförtroende, men sedan vet man aldrig om det kommer någon med en oväntad toppform.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad fredag 16 juni 2023. info@visby.travsport.se