Foto: Hästkrafter.nu

Det nya banrekordet gör Göran stolt

Dubbla segrar och över 50 000 kronor in till stallet, Göran Hedrén hade en trevlig travkväll under förra veckan. Meriten som han själv stoltserar högst över är däremot Maverick Dreams nya banrekord på 13,6 över distansen 2620 meter. Ett banrekord som sattes med startgalopp.
- Det betyder mer för mig än första pris-pengarna.


Det blev en minst sagt lyckad tävlingsdag för Göran Hedrén i förra veckan. Av de tre hästarna som kom till start så blev det seger för Queque och Maverick Dream, en dubbelseger som är långt ifrån den första för tränade Hedrén.

- Förr i tiden när jag hade fler hästar i stallet så blev det även fler segrar, då blev det någon dubbel här och var. På den tiden när Ted Beier var som störst och var flerfaldig kuskchampion på Skrubbs så hade jag som mest hästar, då tror jag till och med att han körde in en trippel åt mig. Nu för tiden så behåller jag mina hästar även om tiden går ifrån dem och de inte längre räcker till.


Förra veckans dubbelseger är däremot Görans första på ett bra tag, där han var nära en dubbel på Solvalla i vintras. Med den färska dubbelsegern så är Göran den överlägset segerrikaste Visbytränaren med b-licens och stallets Maverick Dream kan även stoltsera med ett nytt banrekord, trots startgalopp. Något som gör tränaren extra stolt.

- Banrekord är jättestort för mig. Jag är lite av en sportnörd och älskar banrekord, det betyder mer för mig än första pris-pengarna. Tänk alla hundratals lopp som har körts på Visbytravet genom åren och att min tränade häst har varit den snabbaste av alla dem. Han har alltså varit den snabbaste någonsin på Skrubbsovalen med den distansen. Jag är jättestolt över sånt, det är min flagga.

Med sex segrar på arton starter så kan man inte komma undan med att stall Hedrén går mot en toppsäsong på tävlingsbanan. Som tränare har Göran en av Visbys högsta segerprocent och är, med sina 336 000 kronor, Visbys näst vinstrikaste tränare. Trots framgångarna har den glada tränaren inte gjort något annorlunda.

- Man kan spontant säga att efter att Maverick började att gå bra för något år sedan, då slutade jag att mixtra med utrusningen och träningen. Kan han gå 1.12 på full väg med den här träningen, så duger det till de andra hästarna också. Sedan är det klart att man tränar lite olika för varje individ. Alla fungerar olika, så är det bara.

”Känns på förhand som min överlägset bästa chans”
Efter förra veckans succé så hoppas stallet på en repris. Samtliga tre hästar kommer till start där Göran meddelar att stallet siktar på en ny start i Gotlandslöpningen med Maverick Dream.

- Vi har sikte på Gotlandslöpningen. Dessvärre så finns det inga passande proppar fram till dess och han måste ha ett lopp i kroppen för att kunna vara i toppslag. Skulle han därför vara bra nu på torsdag så anmäler vi honom till V75 på Eskilstuna den 19:e juli, det ligger perfekt i matchningen.

B.B.S.Sky River (Lopp 3) var väl den som jag trodde mest på senast. När Petter kom in efter loppet så sade han att hästen bara gav upp, däremot så har vi inte hittat något fel. Vi har inte heller hittat någon sjukdomsbild. Det kan vara att hästen inte trivs med värmen, segrarna i vintras togs med kort brodd så det kan även ligga i fästet. Hästen är fortsatt pigg och glad och är dessutom fin i jobben så vi får se inför torsdag.

Maverick Dream (Lopp 7) känns på förhand som min överlägset bästa chans om han är felfri. Han gick på travbanans sandvolt i veckan och såg jättefin ut och jag kommer även att köra fyra intervaller innan torsdag. Jag satte på ett norskt huvudlag för första gången på tre år senast och då slog han på galopp så jag återgår med stor sannolikhet till halvstängt. Det tror jag kommer sänka galopprisken rejält och nu med kort distans så tror jag inte att det gör något om han nyper till.

Queque (Lopp 9) trampar igenom på vänster bak och är nog anledningen till varför hon rymmer ut i banan. Senast så satte vi på en flärpsko med en annan sula i höger bak och då blev det bättre. Även om hon inte värmde lika bra så blev det ett mycket bättre uppträdande. Jag har kört ett lättare jobb inför torsdag där det kändes jättebra men jag kommer nog att värma på skogsslingan och hoppas på en främre peng.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad onsdag 5 juli 2023. info@visby.travsport.se