Årets Damchampion 2023 Eva Lundahl

Efter en toppsäsong på hemmaplan så är Eva Lundahl överlägsen i kampen om damchampionatet. Under året så har stallets egna starthästar fått stå i stallet, vilket inte stoppar Visbys svartgula dam att säkra sitt fjärde championat inom de senaste fem säsongerna.
- Jag är såklart nöjd med min säsong, säger Eva.


För åttonde gången sedan 2010 så visar sig Eva Lundahl vara den bästa damen på Visbytravet. Till skillnad från fjolårets duell under avslutningsdagen, så blev årets championat desto mer överlägsen där även siffrorna imponerade. Förutom Evas sju segrar så har hon kört in hela 670 450 kronor, ett nytt rekord för en dam på Visbytravet.

- Jag är såklart nöjd med min säsong, det går inte att vara annat. Eftersom min egna starthäst har varit borta under hela säsongen så har jag varit helt beroende av att köra mina lopp åt andra. Sedan är det är klart att man vill vinna fler lopp, men jag är ändå rätt nöjd med hur det har blivit i år.

Fina segrar finns att peka ut bland Evas triumfer, där skrällsegern med Åke Olofssons Paintitblack A.O. till över hundra gånger pengarna noteras. Trots den uppmärksammade skrällsegern så väljer istället Eva att hylla samtliga sju vinnare.

- Det är klart att segern med Åkes häst sticker ut lite i sig. Samtidigt så tycker jag att alla loppen är roliga att vinna och oavsett vad det är för lopp så är segrarna alltid viktiga för den som har hästen, säger Eva som gärna tävlar om titeln som damchampion.

- Jo men damchampion vill jag gärna bli. Damchampionatet är en titel som jag kan vara med och slåss om varje år, men det är aldrig att jag går runt och väljer ut hästar som kan bära mig till championatet. Jag har ju som sagt mitt beroende av andras hästar, så jag kör det som jag sätts upp bakom.

Under vintern så har Eva dessutom fått köra lopp på fastlandet och kanske blir det några fler styrningar för Visbytravets damchampion. Oavsett hur det blir så laddar hon upp inför nästa säsong där Eva hälsar att hon önskar sig att Toxic Relation får vara frisk och fräsch under vintern, för att förhoppningsvis blomma ut inför nästa år.

Tvåa i damchampionatet blev Åsa Yttergren med siffrorna 3-3-2 och 200 700 inkörda kronor. Trea blev Jennifer Persson med 3-2-4 och 158 500 kronor.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Jonatan Östlund

Publicerad torsdag 21 december 2023. info@visby.travsport.se