Foto: Hastkrafter.nu

Jenny blev fjolårets premiärvinnare

På lördag efter klockan elva avgörs det vilket ekipage som bli säsongens första vinnare på Visbytravet. Ifjol gick den äran till Son of Quarcio som tränas av Jenny Lundahl. Även om Jenny inte får chansen att göra upp om den titeln i år, så minns hon fjolåret med en tidig och efterlängtad seger.


På lördag är det äntligen dags för årets säsongspremiär på Visbytravet. Några minuter efter elvaslaget så kommer tolv ekipage att göra upp om att bli säsongens första vinnare. Ifjol gick den äran till Son of Quarcio som tränas av Jenny Lundahl, en tränare som minns hur det är att vara säsongens första vinnare.

- Det var jättekul. Det var ju rätt länge sedan som jag hade en seger så det är klart att det var kul. Samtidigt kände jag inte att det var helt oväntat. Han var så fin i jobben innan loppet så både jag och Eva hade på känn att det skulle gå vägen. Sedan är det klart att det kändes speciellt att ta hem säsongens första lopp.

Även om det ”bara” blev en seger till stallet, så fick Jenny ett minnesvärt fjolår. Förutom att Son of Quarcio var väldigt nära att ta sin andra raka seger, så selade stallet även ut Forecast U.S. till Gotlandslöpningen.

- Det kändes bra med Quarcio i början av säsongen, sedan dippade formen framåt sensommaren. I år försöker vi att inte sätta någon kanonform på hästarna direkt, istället vill vi att formen kommer med säsongen.

- Starten i Gotlandslöpningen var mest en rolig grej. Som det känns just nu så kommer det nog inte att bli någon repris.

Inför den kommande säsongen har stallet dubblat sina hästar på träningslistan, där stallet har gått från två hästar till fyra. Med två fina år till handlingarna så är det en förväntansfull tränare som har en rolig säsong framför sig.

- Jag hoppas såklart på ett bra år. Stallet känns bra och jag har två nya hästar i stallet som jag leasar. De har varit hos mig i snart en månad och de ska bli roliga att få sela ut i sommar. Jag är förväntansfull på förhand, sedan får man se hur det går när säsongen väl är igång men det ska bli kul.

- Jag har förhoppningar att kunna anmäla Quarcio till V86-dagen i augusti, annars har jag inget spikat. Jag har inte spetsat hästarna till några specifika lopp, jag vill snarare känna formen innan jag anmäler. Annars är det alltid roligt att anmäla till Gotlandssmycket.

”Jag blev glad när jag såg att vi fick bakspår”
Trots att stallet inte finns med i säsongens första lopp, så kommer Jenny Lundahl att gästa hemmabanan. En häst kommer till start där Jenny hoppas på att ta en ny seger under premiärdagen. Med ett felfritt lopp så låter det som möjligheter.

Forecast U.S. (Lopp 6) vill vi bara få iväg i trav. Han känns bra i träningen och vi hoppas på ett bra lopp, men det är just det där att få iväg honom felfri. Jag blev glad när jag såg att vi fick bakspår, förhoppningsvis så kan det vara en fördel för oss i starten. Sedan är det svårt att säga vart formen står i årsdebuten, men jag tror att han kan göra ett hyfsat lopp ändå om han är felfri. Vi kommer att köra med ett norskt huvudlag så att han får öppet i starten, sedan har vi ändrat lite smågrejer på utrustningen.

 

Text: Timmy Lundegård

Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad onsdag 26 april 2023. info@visby.travsport.se