Välkommen tillbaka, Charlie!!!

Efter flera år på fastlandet, så är Charlie Hillbom tillbaka på hemmaplan! Med nära två år av jobb på Kalmar och drygt fem år i Göteborg, så har hemlängtan tagit vid. Redan för någon vecka sedan är Charlie på nytt installerad i sina gamla hemkretsar, där hon kommer att stanna ett tag.
- Jag ska ge det minst ett år innan jag funderar på att flytta tillbaka.


För omkring sex och ett halvt år sedan så flyttade, den då 21-åriga gotlänningen, till fastlandet för jobb hos Kalmar-tränare som Fredrik Persson, Anders Zackrisson och Niklas Robertsson. För kärleken flyttade Charlie till Göteborg där hon stannade i drygt fem år, innan hon nu flyttar hem igen till Gotland.

- Det är väl mestadels familjen som gör att jag flyttar tillbaka. Jag har ingen familj på fastlandet, alla är här på Gotland, så visst kan man väl säga att jag har haft en liten hemlängtan ett tag. Jag har de senaste åren jobbat på travskolan i Åby, där jag sade upp mig i somras för att flytta hem, säger Charlie som skötte en snabb flytt.

- Jag har precis flyttat tillbaka och har nu varit här i totalt två veckor. Flytten har gått undan för när jag väl har bestämt mig så ska det gå fort, så jag har fortfarande kvar en tom lägenhet i Göteborg.

Förutom hästskötarjobb i Kalmar och jobb på travskolan på Åby, så har Charlie även haft egna hästar till start. Under de nästan sju åren på fastlandet har det slutat med tre segrar och 194 700:- till stallet, detta med två hästar i träning.

- Jag tycker väl att det har gått okej. Tyvärr fungerar det så på fastlandet att man kan träna hårt, utan att det är så många hästar som ändå kommer till start. Jag hoppas därför att kunna dra in lite mer framgångar här hemma. Kanske inte vara med och strida i alla loppen, men främst att vara med i ett mildare motstånd jämfört med Åby där man ständigt möter några av landets bästa tränare i varje lopp.


Även om Charlie har spenderat nära sju år på fastlandet, så är hon ännu i de yngre åren. 27-åringen har ännu flera möjligheter att göra en ny satsning på fastlandet om suget skulle återuppstå för den spontana gotlänningen.

- Här och nu så är det svårt att säga hur det kommer att bli, allt beror ju på jobb och så här på Gotland. Jag älskade Göteborg så jag skulle inte bli förvånad om jag flyttar dit igen, men jag ska ge det minst ett år innan jag funderar på att flytta tillbaka. Först måste jag ha en sommar på Gotland.

”Främst med för att få lopp i kroppen”
På torsdag gör Charlie Hillbom sin första start som tränare och kusk på Visby sedan 2016. Även om stallet mest söker lopp i kroppen, så finns en hård grundträning.

- Båda har hunnit med två heatjobb vardera som i och för sig gjordes för en vecka sedan. Vi söker mest lopp i kroppen, men båda är rejält grundtränade med tung sandträning. Sådan träning finns inte att få tag på här på ön, så jag hoppas att båda kan få med sig något gratis på den grunden.


Hills Hope (Lopp 3) har inte startat på länge och kommer från en skada i hasen, så jag ligger lågt på förhand. Hon är normalt sett startsnabb och det är en fin häst, men med skadeproblemen så hoppas jag främst på ett bra lopp. Jag vill mest veta vart hon står och för vår del känns det positivt att banan på Visby inte är lika doserad.

Sinakiita Goj (Lopp 7) har varit skadad när hon kom till mig, men hon har läkt på och även gjort några starter under året. Hon är lite stänkrädd och gillar inte att vända upp längre upp i banan, så spår två känns bra för vår del. På papper kan hon se ut som en gammal häst men hon har inte gjort så mycket i sitt liv och kommer hon iväg rätt från start, så är det en bra häst. På torsdag är vi däremot främst med för att få lopp i kroppen.

 

Text: Timmy Lundegård
Foto: Privat

Publicerad tisdag 20 september 2022. info@visby.travsport.se