Tränarchampion 2022: Henrik Hoffman

Ifjol när Henrik Hoffman blev tränarchampion på hemmaplan var det efter rekordsiffror från stallet. Även under 2022 är det Hoffmanstallet som står starkast, detta efter ännu en gång tänjt rekordsiffrorna. Förutom segerprocenten så tituleras Henrik som tränarchampion efter ett år med nya höjder på både inkörda kronor och antal utselningar.


Under fjolåret skrevs och pratades det om att Henrik Hoffman hade sitt bästa år någonsin som hemmatränare på Visbytravet. Då fick stallet för andra gången någonsin passera miljonen på enbart hemmastarter, där man även gjorde ett nytt personbästa i antalet segrar.

Efter årets säsong så har man ökat fjolårets siffror på flera nivåer. Stallets vinstsumma har, jämfört med fjolåret, ökat med nära 400 000:- medan stallets antal startande för första gången har passerat 200 lopp på hemmaplan. Även om segerprocenten är lägre så har stallet tjänat in mer per start jämfört med fjolåret.

- Det är siffror som vi är klart stolta över i stallet! Det är starka siffror på en liten bana som Visby, där jag tror att vi har haft en jämnare säsong i år jämfört med ifjol när segrarna kom snabbare på kort tid, säger Henrik Hoffman.

- Sedan är det jävligt häftigt att vi startat i över 200 lopp på hemmaplan. Det har funnits bra startmöjligheter under säsongen där vi har varit bra med i loppen. Detta ligger nog mycket i att Visbytravet har varit generösa med mycket delade lopp, vilket jag tycker att vi ska vara glada och tacksamma för då det har öppnat upp för mycket tävlan på en mindre bana.

Bland hästarna som har glänst mest från Henrik Hoffmans stall så nämner hemmatränaren främst att Greenhill’s Rocco sticker ut med sina fyra årssegrar. Även nykomlingen Zinon Dream och treåringsseriens grundserievinnare Super Zola nämns, detta medan han hyllar personalen.

- Det har varit många starter per tävlingsdag och då krävs det mycket personal som hjälps åt i stallet och det tycker jag att vi har i stallet. Det fungerar bra i stallet under tävlingar, det är ett bra flyt i stallet vilket kan bevisas på banan då det exempelvis är sällsynt att våra hästar kommer sent till defilering. Sedan framhåller vi såklart även samarbetet med Claes.

På 211 starter lyckades Hoffmanstallet att kassera in 23 segrar och 1 546 600:-, vilket blir en snittsumma med 7 330:-/start. Thomas Jonsson slutar tvåa med 14 segrar medan Fredrik Persson blir trea med 12 segrar.

 

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad onsdag 23 november 2022. info@visby.travsport.se