Foto: Hastkrafter.nu

B & K-champion 2022: Martin Malmqvist

Under sommaren så såg det ett tag ut som att Visbytravet kunde få en hemmachampion. Martin Malmqvist har haft sin bästa säsong på hemmaplan någonsin, där han blev säsongens överlägset segerrikaste hemmakusk. En säsong som gav honom en överlägsen seger i B & K-championatet, men också många minnen.


Vilken säsong han har haft, Martin Malmqvist!
Förutom att han har gått över 150 starter som kusk, kört in över miljonen och slagit nytt personbästa gällande segrar, så var han även överlägsen som hemmakusk.

Under Visbysäsongen blev det ett säkert championat i B & K-klassen, där han med stor marginal även blev Visbys segerrikaste hemmakusk. Detta med hela 8 segrar till hemmalagets näst segerrikaste kusk, Johan Wiman.

- Det har varit en kanonsäsong och att vara den segerrikaste hemmakusken är jag väldigt stolt över! Jag försökte att hålla mig under 150 lopp men det gick till slut inte av olika skäl. Det gick för bra helt enkelt och när det gick så pass bra med bland annat dubbelsegrar, så fick jag för fina styrningar till nästa tävlingsdag för att kunna tacka nej.

- Man får istället ta det dåliga med det bra. Jag är otroligt tacksam för att jag fått köra så pass fina hästar under säsongen, tränarna har gjort ett toppjobb att ställa i ordning dem.

Med en färdigkörd säsong bakom sig så är det en nöjd Martin Malmqvist som kan spendera vintern genom att titta tillbaka på en otrolig säsong.

- Det finns många minnesvärda segrar under säsongen som man kommer att kunna suga på under vintern. Bland annat V86-segern med Lorenzo Boko (tränad av Jerry Riordan) och såklart när man fick chansen att vinna en sista gång med Ritz Guiness under hennes sista säsong. De segrarna gladde mycket på olika sätt.

- Sedan är det såklart segrarna med Super Nice. Han är speciell att köra när han är bra, mungiporna åker bara uppåt när man kör honom, en sån känsla är det. Jag kan bara gissa, men det är nog samma känsla man får när man kör en Ferrari.

För andra året i rad så tar Martin Malmqvist hem B & K-championatet. Han gör det efter 16 segrar och 767 800:- inkört på 97 lopp. Eva Lundahl slutar tvåa med 6 segrar medan Moa Jakobsson slutar trea med 5 segrar.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad måndag 21 november 2022. info@visby.travsport.se