Foto: Hästkrafter.nu

Damchampion 2022: Eva Lundahl

Årets kamp om championatet blev en jämn duell som sträckte sig in till säsongens näst sista lopp. Eva Lundahl och Moa Jakobsson gjorde upp om titeln där Eva, för sjätte gången under de senaste tio åren, ännu en gång kan presentera sig som damchampion på Visbytravet.


När säsongsavslutningen skulle köras på Visbytravet så var det en duell mellan Eva Lundahl och Moa Jakobsson om vem som skulle koras till Damchampion. En seger var allt som behövdes och i säsongens näst sista lopp så kom avgörandet från Eva Lundahl som körde in Alan Walker, tränad av tidigare damchampionutmanaren Julia Olofsson, till seger.

Segern gav Eva ett nytt damchampionat på Visbytravet. Ett damchampionat som räknas till Evas sjätte, räknat på de tio senaste åren.

- Jätteroligt! Att vara med i toppen och utmana är man alltid lika stolt över även om jag personligen tycker att det är fel att montéresultat kan räknas med i Damchampionatet, sade Eva i vinnarcirkeln under säsongsavslutningen.

- Jag har ju varit med i några år men jag blir lika stolt varje gång när jag lyckas att ta ett championat. Damchampionatet och Amatörchampionatet (B & K-licens) är de championat som jag har möjlighet att vara med att utmana om, så det är klart att det då är extra roligt när man slutar uppe i toppen.

Eva Lundahl avslutar Visbysäsongen som damen med flest körda lopp.
119 körda lopp slutade med 6 segrar, 8 andra och 8 tredje platser. Totalt körde hon in 545 700:- med en segerprocent på 5%.
Moa Jakobsson slutade tvåa och Alexandra Hellgren trea.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad torsdag 24 november 2022. info@visby.travsport.se