Foto: Bellux

Kerstin gästar Visby efter olyckan!

I slutet av mars var en av Visbytravets stammisbesökare, Kerstin Hell, med om en olycka i samband med ett lopp på Eskilstuna. Det var otäcka bilder som visades, där Kerstin föll ur sulkyn och under sin egen häst. Över en månad senare så kommer hon att gästa Visbytravet, när startskottet för kvällstävlingarna tar vid.


Den 29:e mars var olyckan framme på Eskilstuna. Kvällens sista lopp skulle köras men efter drygt ett halvt varv uppstod en snäv situation som skapade stor oreda i åttahästarsfältet. En ihopkörning mellan två ekipage skapades, där man även drog med sig Miss Sharon med Kerstin Hell som låg i ryggarna.

Kerstin föll ur vagnen och landade under sin egna styrning. Direkt efter att loppet blåsts av fick hon åka till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, medan hästen fick skjuts hem av en av stallets bekantskaper. Några dagar efter olyckan fick Kerstin lämna sjukhuset och över en månad efter olyckan, märker man av framstegen.


- Jag rör på mig men inte i något större arbete. Smärtan är mestadels muskulär vid det här laget, jag går fortfarande på smärtstillande och får inte göra några tyngre lyft. Samtidigt så får jag börja göra mera nu än tidigare. Jag behöver inte några kryckor längre som jag gjorde i början, men balansen är inte den bästa. Bilkörningen är tillbaka men det är nog ändå lite rehab kvar innan jag är tillbaka till 100%, säger Kerstin som har fokuset inställt på att göra kuskcomeback innan årsskiftet.

- Jag tänker mig att jag kommer att kunna vara tillbaka som kusk igen innan hösten. Jag har ingen aning om hur jag kommer att reagera i sulkyn, men nog tror jag att jag kommer att ha mer uppsikt och vara lite försiktigare. Jag är taggad på att komma tillbaka i vardagen och det känns som att jag är på rätt spår.

Trots att skadorna ännu finns, så kommer Kerstin att finnas på plats under torsdagens tävlingar. Det goda gänget i Kerstins närhet har slagit sig ihop för att hjälpa till med stallet och på onsdag kväll fyller Lindesbergaren hästbussen med en reservchaufför och en 14-årig skötare som har imponerat under mammas frånvaro i stallet.

- Jag är stolt över min 14-åriga tjej som har växt i skötarrollen under den här korta tiden. Hon hjälper till med att köra hästarna hemma och har även börjat att rycka tappskor. Tyvärr får hon inte värma hästarna på banan, där är det däremot inte kunnandet som stoppar henne utan åldern.

”Skulle hon nå ledningen så säljer hon sig dyrt”
På torsdag gör Kerstin Hell sitt första Visbybesök för säsongen. Förutom teamet som sitter framme i hästbussen, så finns två formstarka hästar i bussens bakre del. Chanserna verkar dessutom goda:

Red Alert W.F. (Lopp 2) fick gå lite för tidigt senast och var således lite seg den sista biten. Hon gjorde det ändå bra och vi är jättenöjda med henne. Hon har varit riktigt i de senaste tre starterna och har gått till slut i de senaste starterna, hon har som visat en nytändning med de loppen. Volt och tillägg känns som ett minus på torsdag, samtidigt som jag inte har någon större koll på motståndet. Kusken känner henne bra sedan tidigare och hon kommer med god form. Vi hoppas på ett bra lopp.

Mogas Ballerina (Lopp 3) var superbra senast vid segern. Hon kan vara lite besvärlig och kan hitta på vad som helst, ändå så känner kusken hästen och jag hoppas att Kenneth (Gorski) löser uppgiften på nytt. Hästen är snabb ut, kusken behöver bara lätta på handen så accelererar hon, och skulle hon nå ledningen så säljer hon sig dyrt. Hon finåkte över mål senast med krafter kvar och jag ser henne som vår bästa chans.

Text: Timmy Lindegård

Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad tisdag 3 maj 2022. info@visby.travsport.se