Foto: hastkrafter.nu

Åsa styr in två debutvinnare på elva dagar

Först blev det en oväntad seger med debutantvinnaren Marjons Glory. Tävlingsdagen därefter var det Take My Photo som fick besöka vinnarcirkeln för första gången. Tränare Åsa Yttergren har spräckt två segernollor på elva dagar och snart kan det bli en tredje debutvinnare från stallet.


I slutet av maj körde Åsa Yttergren in en debutseger med sin egenägda Marjons Glory. Bara elva dagar efter debutantsegern spräcktes en ny segernolla från stallet, efter att Åsa avslutade årets damdag med Take My Photo.

- Att vinna är alltid svårt, men att segrarna har kommit så tätt kan lika gärna vara en slump. Take My Photo var bra senast och var riktigt bra så den starten har nog inget med slumpen att göra. Segern med Marjons Glory var nog i så fall mer av en slump. Dels för att det nog var lite lättare motstånd emot och att loppet blev som det blev, säger Åsa Yttergren som nu bara har en ospräckt segernolla kvar i träningslistan.

- Marjons Sixten har bara gjort tre starter men skulle nog absolut kunna ta en seger inom kort. Det finns kapacitet i honom men han är väldigt barnslig av sig, han leker mest i loppen och vet inte riktigt vad loppen går ut på. Skulle han börja ställa sig och göra det som han ska så tror jag säkert att han skulle kunna knipa en seger han med.

Med två färska segrar i stallet så har stallformen visat sig på bästa sätt. Ifjol blev det flera småslantar till stallet, medan årets säsong har inletts med dubbla segrar och flera topp 5-placeringar.

- Jag tror det har lite med åldern på hästarna att göra. Jag har lite mer hästar i träning nu än tidigare och det är enklare att starta dem när de är lite äldre. Samtidigt så tränar jag mycket mängdträning och mindre snabbhet, vilket gör att de är starkare och orkar göra jobben i spåren om det behövs även om de kanske inte är lika speediga som andra konkurrenter, säger Åsa som ännu väntar på att få starta fjolårets utropstecken, Marjons Slepner, som har opererats för en lös benbit.

 

- Han tränar på som han ska. Han kommer absolut inte att anmälas ut till Visbys V86-dag, det blir alldeles för tidigt. När han kommer ut igen vågar jag inte säga här och nu, veterinären ska också vara med och godkänna honom, men vi räknar med slutet av augusti som tidigast. Det viktigaste för oss är han ska vara fräsch när han kommer ut och jag räknar lite med att han kommer att få starta sig i form med tanke på den långa tävlingsfrånvaron. Är han i ordning så kommer han ändå att göra det han ska.

”Galopprisken är stor från det aktuella spåret”
På fredag kommer Åsa Yttergren med sin segerstarka duo när Visbytravet delar V64-omgången med Romme. Dessvärre är det garanti på att det inte blir någon ny segernolla som spräcks, men kanske bjuder Åsa på en ny segerintervju?

Take My Photo (Lopp 2) visade en helt annan sida av sig själv senast, vanligtvis brukar han stanna till 300m kvar men sist så sprang han gladeligen hela vägen. Han blev som förra tävlingsdagens stora överraskning. Nu är han lite uppanmäld men står ändå bra i proppen, så det ser jag inte som någon större fara. Han har främst spåret emot sig och eftersom han inte är så startsnabb så vet jag inte vart jag kommer till. Han var inte trött efter mål senast så han kommer med samma form, men med tanke på spåret finns en stor risk för att han blir hängande.


Marjons Glory (Lopp 7) känner jag att det är stor galopprisk med från spår fem. Han var lugn och travade på bra senast och eftersom att han fick som ett riktigt lopp sist, så tycker jag att han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Vi har aldrig startat honom så här tätt och jag vet inte hur han tar det. Vi kommer eventuellt rycka bakskorna inför fredagen och skulle han hålla sig i trav så är han min främsta chans. Galopprisken är däremot stor från det aktuella spåret.

Text: Timmy Lundegård

Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad fredag 17 juni 2022. info@visby.travsport.se