Anders bröt segertorkan på Visby

Det var en något lättad Anders Zackrisson som gästade vinnarcirkeln under förra tävlingsdagen. Med sin egentränade Diggins Bob så bröts den långa segertorkan som varat sedan december 2021. På torsdag är Kalmartränaren tillbaka och förhoppningsvis fortsätter det nya segertåget.


Under förra tävlingsdagen kom den efterlängtade första årssegern för Kalmarkusken Anders Zackrisson. I den 59:e starten som kusk så kom segern med sin egentränade treåring, Diggins Bob, som tog en säker seger. Anders första kuskseger sedan mitten av december 2021.

Självklart var det lättande känslor från segerkusken i vinnarcirkeln, men med några dagar efter segern verkar Anders mest hoppas på att segertåget fortsätter.

- Det har varit något skit i stallet nu ett tag samtidigt som vi inte har haft något direkt flyt i loppen. Nu känns det däremot som att hästarna är i ordning igen så nu hoppas vi bara på att det kan flyta på och att vi får köra in fler segrar.

Trots den frånvarande kuskformen så har stallet, trots sina motgångar, sprungit in några segrar. Efter att halva säsongen är i mål tog stallet med sig sin fjärde årsseger, jämfört med fjolårets slutresultat på fjorton triumfer.

- Att vinna lopp är inte så enkelt, visst är det enkelt när man väl gör det, men minsta lilla som jävlas så känns det torrt. Nu känner jag däremot att det börjar kännas positivt i stallet igen, där vi även har några unghästar som känns intressanta. Efter de tråkiga resultaten så har det blivit att vissa hästar har försvunnit från stallet. Vi har med andra ord fått gå ner i antalet hästar men vi får jobba med det vi har, det verkar finnas ljusglimtar i det som finns kvar, säger Anders som nog behövde segern för att lyfta självförtroendet som kusk.

- Segrarna gör såklart mycket för självförtroendet i sulkyn, vilket är A och O i alla typer av sporter. Oavsett vad man håller på med så är det i slutändan väldigt viktigt med ett bra självförtroende. Med ett bra självförtroende så tänker man inte så mycket utan åker med i flytet, vilket är lite så man vill ha det. Utan ett bra självförtroende så blir det istället att man tänker för mycket, både inför och i loppen.

- Man kommer inte tillbaka på en seger, därför hoppas jag att det kommer att lossna lite nu när det känns positivare i stallet. Vi hoppas på ketchupeffekten nu när årets första kuskseger är hämtad.

”Vi blir tvungna att köra på från start”
På torsdag är Anders Zackrisson tillbaka på Visbytravet. Tre av stallets hästar följer med till ön, där man trots chansartade lägen tror på fina pengaplaceringar.

Diggins Bob (Lopp 4) har ett chansartat läge med autodebut på kort distans och bakspår. Jag har en snabb häst och jag hoppas att de i det främre ledet öppnar hyfsat från start, så att vi kan få en bra rygg som drar fram oss. Han känns fortsatt fin hemma i jobben och han ses som min bästa chans på torsdag.


Devil Sound (Lopp 5) fick ett spår lite för långt ut på vingen. Vi blir tvungna att köra på från start så vi får se vart vi hamnar. Super Nice var bra senast på Kalmar och känns för svårt att slå på torsdag, men en platsplacering tycker jag ändå att vi ska kunna ta mot det här motståndet.

Volitare Express (Lopp 7) kommer vi få köra på chans med. Även om vi bara är två ekipage på start så kommer vi nog inte åt ledningen, så vi kommer att köra med där bakom och hoppas på ett bra lopp. Det är annars en fin häst som har varit ute i tuffa treåringslopp och gått bra tider. Skulle det lösa sig med positioner i loppet så borde hon kunna vara med om en pallplacering.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Visbytravet

Publicerad onsdag 6 juli 2022. info@visby.travsport.se