Moa selar om!

Moa har tränat friidrott, framför allt längdhopp, hela sitt liv. För två år sedan skadade hon ryggen allvarligt. Efter en lång rehabilitering har Moa nu bestämt sig för att lägga spikskorna på hyllan och satsa helhjärtat på trav. Hon äger sedan några år tillbaka travhästen Queen of Clay och hoppas kunna arbeta i travstall som hästskötare efter att hon tar studenten i juni.


– Jag vill satsa allt på en framtid inom travet, säger Moa. Hon brinner för att träna travhästar och tycker att det ska bli superroligt att jobba med hästar på heltid. Målet är att få arbeta som hästskötare hos Claes Sjöström eller Daniel Wäjersten.

I januari i år blev Moa Örevik klar som B-tränare på Visbytravet och hon sneglar redan på att ta både kör- och montélicens under året. Dessutom har hon börjat gå en kurs för att få ponnytravlicens.

Hur tränar Moa sina hästar? Att rida är ett bra komplement till körningen, tycker Moa som även har en islandshäst som hon rider mycket.

I dag när vi besöker henne selar hon ut Queen of Clay hemma på gården i Ekeby. ”Clayan”, som hon kallas, har utvecklats mycket berättar Moa, och hon hoppas att det blir några provlopp i vår och sedan start på Visbytravet.

Hon är väl ingen Elitloppsvinnare, skrattar Moa, men hon har ett hjärta av guld. Det viktigaste ska ju inte vara att vinna – även om det är väldigt roligt – utan att man har kul ihop.

I framtiden hoppas Moa kunna ha ett eget företag och jobba som tränare. Favoritkusk och tränare är Visbytravets Champion Claes Sjöström.

 

Stort lycka till, Moa!

Text och bild: Johanna Nordenankar, licensansvarig Visbytravet. 

Publicerad onsdag 23 februari 2022. info@visby.travsport.se