Foto: Bellux

Fyra frågor till fyra aktiva: Johan Wiman!

Vad tycker Johan Wiman, Tjelvar Andersson, Henrik Hoffman och Göran Hedrén om årets travsäsong på Visbytravet? Inför tisdagens säsongsavslutning så tog vi kontakt med de fyra aktiva och ställde samma fyra frågor om säsongen och kommande vinter.


På tisdag kör Visbytravets sista tävlingsdag för säsongen 2021. Det har varit en händelserik säsong med imponerade vinnare, goda väderförhållanden och återkommande publik. Inför säsongsavslutningen ställde vi istället frågan: Hur har Visbystallen sett på deras säsong? Vi tog kontakt med fyra Visbystall och hörde efter.

Johan Wiman har haft en jämn tränarsäsong på Visbytravet. Inför avslutningen har stallet kört in nära 800 000:- på 138 starter och fått med sig 10 segrar.

Vad tycker du om stallets säsong på Visbytravet?
- Jag tycker säsongen har varit bra, det finns inget att klaga på. Stallet har varit jämna i år, vilket känns roligare än när en häst är kanonbra medan de resterande tio känns sämre. Då är det bättre att kunna tävla på med hela stallet. I övrigt så tycker jag att banan på Skrubbs har varit helt igenom bra.

Är det något som har stuckit ut under säsongen?
- Det som har stuckit ut är väl att hästarna har varit så jämna som de har varit. Även några av stallets treåringar har varit förbättrade. En del av dem har faktiskt varit bättre på banan än hemma i träning, vilket såklart har varit ett plus.


Blir det några starter på fastlandet i vinter eller satsar ni på vinterträning?
- Som det ser ut nu så verkar det som att jag kommer att kunna åka iväg under vintern. Mega Star börjar att komma igång nu och brorsan Mega Cloud som vann i sin debut tidigare i somras, är tillbaka efter en skada. Även Scarybeary Lixarve som inte startade så mycket i somras, känns bra.

- Planen är att vi startar med formhästarna och ställer av dem i januari för vinterträning. Skulle formen vara hysteriskt bra på någon så får vi såklart tänka om, men tanken just nu är i alla fall att ge starthästarna paus från januari.


Har stallet någon vinnare inför tisdagens säsongsavslutning?
- Jag är dessvärre avstängd inför tisdagen och har bara två hästar till start, sköter de sig så tror jag att de har goda chanser till pengar. Jag tycker däremot inte att vi har någon het segerchans på förhand.

Publicerad måndag 25 oktober 2021. info@visby.travsport.se