Fyra frågor till fyra aktiva: Göran Hedrén!

Vad tycker Göran Hedrén, Johan Wiman, Tjelvar Andersson och Henrik Hoffman och om årets travsäsong på Visbytravet? Inför tisdagens säsongsavslutning så tog vi kontakt med fyra aktiva och ställde samma fyra frågor om säsongen och kommande vinter.


På tisdag kör Visbytravets sista tävlingsdag för säsongen 2021. Det har varit en händelserik säsong med imponerade vinnare, goda väderförhållanden och återkommande publik. Inför säsongsavslutningen ställde vi istället frågan: Hur har Visbystallen sett på deras säsong? Vi tog kontakt med fyra Visbystall och hörde efter.

Göran Hedrén har haft fyra hästar på träningslistan under säsongen. Med hjälp av med Maverick Dream så har stallet fått in 2 segrar på 23 starter. 164 700:- har stallet tjänat in och i somras gjorde man även ett deltagande på V75.

Vad tycker du om stallets säsong på Visbytravet?
- Jag är nöjd med förutsättningarna. Kalendermässigt har det varit ett bra upplägg, samtidigt som banan har varit skitbra. Det har varit underbart att man har kunnat starta hemma med tio dagar mellan loppen, man har inte behövt åka till fastlandet för att starta. Säsongens tävlingar har haft bra pengar och bra upplägg, det går nog inte att få det bättre.


Är det något som har stuckit ut under säsongen?
- Det är ju såklart Maverick Dream som är grymt bra. Jag tycker att han har haft mycket stolpe ut under säsongen. Han har bara tagit två segrar på runt tjugo starter, vilket jag på ett sätt kan tycka är ganska lite. Han har mött riktigt tufft motstånd i år, men har också haft lite otur med sig. När vi startade på Gävles V75 i somras bland annat. Det var i samband med att de fixade banan efter en översvämning, vilket gjorde att han inte fick något fäste och fick halka runt i tredje spår.


Blir det några starter på fastlandet i vinter eller satsar ni på vinterträning?
- Så länge som Maverick visar form och vilja så startar vi. Sedan är det alltid roligare att åka med två, men som det ser ut nu så har jag ingen annan häst att ha med mig. Det är något som man alltid kan lösa. Men som sagt så startar vi så länge som han vill. Så fort som han visar en vikande form så ställer vi av honom för säsongen och satsar på efter nyår.


Har stallet någon vinnare inför tisdagens säsongsavslutning?
- Jag tror faktiskt på en bra chans med Maverick Dream (Lopp 3). Jag tror bara att han har hoppat två gånger från start i volt, varav en gång de senaste två åren. Han möter dessutom lite lättare motstånd nu så jag tror på seger.

 

Publicerad måndag 25 oktober 2021. info@visby.travsport.se