Foto: Hovtramp, Lasse Karlsson

Thea debuterar på Visbytravet

Trots att hon har Solvalla som hemmabana så kommer Thea Lennartsson att inleda sin travkarriär på Visbytravet. Hemmatränaren Jan-Åke Hoas ger 16-åringen chansen med, inte bara en, utan två styrningar där debuten kommer att göras med den rutinerade Dice Man.


Till vardags går Thea Lennartsson på gymnasiet med naturinriktning och kom av en slump in i sporten via Solvallas travskola:

- Jag har hållit på mycket med ridning men kände senare att jag ville testa på trav, det var en bra verksamhet där jag fick inleda med några ponnylopp för att sedan ta ut min kusklicens.

Licensen är klar sedan i våras och trots att Thea inte fått några styrningar under sommaren så får Visbytravet äran att välkomna en debutant som har två styrningar att vänta inför Gotlandsbesöket.

- Jag har haft lite kontakt med stall Hoas och har sedan tidigare varit där och kört lite häst. Då jag vid flera tillfällen har kryssat upp mig som tillgänglig på Solvalla utan att få någon respons så kände Hoas-stallet att de ville vara schyssta och satte upp mig inför imorgon, berättar Thea som fick sig en överraskning när styrningarna skulle godkännas.

- Jag trodde först att jag bara skulle få en styrning vilket jag blev jätteglad över och tänkte direkt på hur jag skulle ta mig till Visby, sedan fick jag se att de hade satt upp mig på två hästar vilket såklart var jätteroligt.

Det är inte heller någon duvunge som Thea får inleda sin karriär med, den amerikanskuppfödde Dice Man som i juni passerade 800 000:- insprunget kommer att agera debutstyrning.

- Det ska bli kul, de sade till mig innan anmälan att ”det är bara att hålla i, nu kan du får dig en rejäl åktur” vilket låter roligt. Vi har inte pratat så mycket om taktiken men de verkar nöjda om vi tar oss runt.

- Gällande Galene så hoppas jag att jag kan hålla hästen i trav då den har galopperat ett par gånger på slutet, oavsett så blir det spännande, berättar Thea som har laddat upp och känner sig ännu lugn inför sin tävlingsdebut.

- Jag har kollat lopparkivet på både mina hästar och på motståndarna, hittills så känner jag ingen nervositet inför morgondagen men den kommer nog bara några minuter innan loppet, samtidigt känner jag mig trygg och stabil med voltningen då det är det jag övat på mest på och det ska bli skönt att komma och tävla på en mindre bana än Solvalla.

 

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad fredag 11 september 2020. info@visby.travsport.se