Foto: Bellux

HOFFMAN MOT NYTT SUCCÉÅR

Stall Hoffman går mot ännu ett succéår där stallet nyligen passerade miljonen insprunget och utmanar nu även fjolårets siffror, inför torsdagens lunchtävlingar selar stallet ut åtta hästar där Visbytravet tog pulsen på samtliga startande samt en lägesrapport på stallets nyblivna V75-tvåa.


För andra året i rad har Stall Hoffman, med tränare Henrik i spetsen, passerat miljonen insprunget där stallet går mot en ljus höstsäsong med placeringar i StoChampionat- och Stoderbykval bakom sig. För snart två veckor sedan hämtade stallet även in en andra plats på V75 med Mistelns Napoleon och vi ville såklart höra hur stämningen är i stallet:

- Att vi skulle vara i närheten av fjolårets siffror var inget jag trodde på när året började, att ta sig över miljonen som tränare är alltid tufft samtidigt som det är ett fint kvitto på att det går bra för stallet.

- Som tränare drömmer man om att ha en V75-häst i stallet och efter förra V75-starten visade Mistelns Napoleon att han duger bra i de gängen vilket såklart lägger upp för en spännande höst.

Han känns vidare bra och vi har planer på att nästa start ska bli på Åbys SM-dag den 10:e oktober. Jennifer Persson kommer till Visby på torsdag och ska testa honom i monté innan tävlingarna börjar för att vi sedan ska kunna starta i Montéryttar-SM med 100 000:- i första pris.

Eftersom torsdagens lunchtävlingar närmar sig så tog vi även ett snack med Henrik Hoffman om stallets tankar:

Mistelns Zudersand (V4-3) tycker jag har blandat och gett under sommaren och till torsdag känns det som att han fick bästa tänkbara läge.

Han går bra på den korta distansen och spår 9 behöver nödvändigtvis inte vara något negativt då man kan få en bra resa därifrån, han är absolut ett hett platsbud.

 

Barracuda Bac (V4-4) var borta under en stor del av sommaren och gjorde comeback i senaste loppet och har därmed ett lopp i kroppen, till torsdagens uppgift har han fått ett lurigt läge och vi hoppas på en slant.

 

Dikt Drew (V4-4) har varit med i kval till både StoChampionatet och Derbystoet den senaste tiden där hon stått för jättefina insatser genom att tagit peng i båda loppen och står just nu i topp med formen. Med kvalloppen i kroppen känns det som hon går ner i klass till på torsdag och jag känner att hon är stallets bästa V4-chans.

 

Plingeling Lady (V5-3) har hittills gjort ett lopp i karriären och möter tuffa motståndare på torsdag, vi ligger lågt och hoppas på ett bra lopp i kroppen.

 

Basic Brew (V5-3) har galopperat de två senaste starterna och vi har åtgärdat problemen som ska ha varit i munnen på honom efter den senaste starten, i övrigt ser det bra ut och han ska kunna sluta långt fram här.

 

Pierre Copain (V5-3) har utvecklats bra under sommaren och avgjorde säkert vid segern i senaste starten. Läget med 40m tillägg är såklart ett minus men samtidigt ser jag inte spåret som ett problem, skulle det lösa sig härifrån skulle även han kunna plocka en fin placering.

 

Youngblood (V5-4) startades igång igen för att min son Leo tyckte det var roligt att köra honom, han åkte med som sällskap till Kalmar där han överraskade med en 5:e plats efter en snabb spurt. Skulle det inte strula där framme känns det som att han skulle kunna vara med långt framme denna gång.

 

Tarpon (V5-5) var överraskande bra senast och att han bara skulle vara bäst i loppet var inget som vi trodde på förhand. Det är liknande förutsättningar nu och voltstart känns mer som en fördel för honom, det känns som en bra chans och jag ser honom som stallets bästa V5-chans.

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad onsdag 30 september 2020. info@visby.travsport.se