"KÄNNS FÖRJÄVLA FIN"

Hans startsnabbhet har blivit välkänt på Visbytravet, på torsdag får Maverick Dream chansen att visa upp den igen när han tillsammans med Eva Lundahl gör ett försök att inleda lunchens V4-spel som programfavoriter.


På torsdag byter kalendern månad och samma dag så kommer Visbytravet att köra lunchtävlingar där vi direkt går ut hårt och inleder dagen med flera tunga namn i startlistan, ett av dessa namn tillhör Göran Hedréns startkatapult Maverick Dream som med ny träning i kroppen står som en av V4-spelets förhandsfavoriter.

 

- Han får en annan träning nu än vad han är van vid, tidigare har det varit lite hårdare jobb men nu går han istället intervaller en gång i veckan och resten är mer lugna jobb, han känns bra i alla jobb som han går och känns förjävla fin i kroppen, berättar Göran om den positiva dagsformen.

 

Under fjolåret anmäldes Maverick Dream till Gotlandssmycket där Eva Lundahl fick stifta bekantskap med Visbys kanske startsnabbaste häst, den gången slutade det med en 6:e plats men bekantskapen visade sig bli allt annat än en engångsföreteelse då Eva Lundahl numera sitter upp som ordinarie kusk.

 

- De trivs bra med varandra och med tanke på att det går som det gör så är det bara att fortsätta.

 

I senaste starten slutade Maverick Dream 6:a efter en snöplig startgalopp bakom startbilen där Usain Henna stod som segrare, denna gång körs loppet med voltstart vilket ska vara ett stort plus enligt tränare Hedrén.

 

- Han nyper till ordentligt bakom bilen, får han bakspår är det oftast inga bekymmer men vid framspår är det som att han blir rädd för ekipagen runt om sig. Han är lite ängslig i sig själv men trivs bättre med voltstart och han är lika startsnabb där samtidigt som han är stabilare från start vilket han visade när han kom iväg felfritt i samtliga tio omstarter för någon tävlingsdag sedan.

 

- Vi kommer att köra med barfota fram precis som vanligt och han kommer till 90% gå med samma bett på huvudlaget, det bestäms närmre loppet men jag tror inte att det kommer behövas något byte, hade det varit auto hade vi nog bytt.

 

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad onsdag 30 september 2020. info@visby.travsport.se