Alltid haft ett intresse för Monté

Det var intresset för sporten som fångade Alma Kocks uppmärksamhet att ta Montélicens, tävlingsdebuten är redan avklarad och imorgon gör hon sitt andra lopp i karriären som ryttare, denna gång till Mega Moon.


Bland Visbytravets montéryttare är det enbart sex ryttare som har startat, en av dessa är Alma Kock som tog ut sin montélicens redan i början av året och kan klassas som en av våra färskaste namn i startlistorna.

- Jag har alltid haft ett intresse för montésporten inom travet, jag kände Sandra Stuxberg sedan tidigare vilket gjorde att jag började vara i hennes stall, därefter började jag lära känna Fanny Carlsson som även hon var där en del och de var dem som pushade för att jag skulle ta ut en montélicens.

Trots intresset så har inte travet varit helt främmande för Alma som berättar att intresset har funnits på flera ställen inom familjen:

- Min pappa har länge varit intresserad av trav där han dessutom har ägt någon häst och liknande utan att själv varit aktiv som kusk, även min morfar har haft ett travintresse och äger i nuläget två unghästar hos Johan Wiman.

Redan inför Visbytravets säsongsinledning i april så tog Alma ut sin montélicens och har med hjälp av Fanny Carlsson sett till att debuten är avklarad.

- Det är skönt att debuten är klar, det är alltid mest pirrigt i början där det är mycket nytt att smälta in och med debuten klar så känns det som att man har mer koll på allt nu. Det är mycket man måste göra för att få ta ut sin licens så det känns kul att det är gjort och att man får komma igång med tävlandet.

Imorgon rider Alma sin andra start i karriären där hon sitter upp på Mega Moon som tränas av Johan Wiman och även om hon har ridit hästen utanför tävlan så är det såklart lite nervöst.

- Lite nervöst är det såklart men jag vet att hästen är snäll och känns säker, det känns roligt att få rida åt en ny tränare och jag vet om att Mega Moon blev 3:a i senaste montéstarten så det ska såklart bli spännande, berättar Alma som trots sin montélicens inte har stängt dörrarna för en framtida kuskkarriär:

- Jag har tänkt på att ta ut en kusklicens och det kan mycket väl bli så, jag hoppas dessutom på att få ha mina egna tävlingshästar i framtiden och skulle det gå bra så kommer det att kunna bli en större satsning.

 

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad fredag 11 september 2020. info@visby.travsport.se