Foto: Bellux

Kan Alice inleda breddloppsdagen?

Den 15:e augusti gjorde hon sin debut bland de större hästarna. Imorgon hittas en av Visbytravets mest rutinerade ponnykuskar Alice Johansson åter bakom sin egenägda Asfaloth när Visbytravet kör säsongens sista breddloppsdag.


16-åriga Alice Johansson är en väletablerad ponnykusk på Visbytravet, bara ifjol körde hon hela 74 lopp där hon blandade sina körturer med shettisar och russ, att travsporten skulle bli en del av hennes liv var det dock aldrig något tvivel om.

- Jag föddes i princip i sulkyn, min mamma jobbade på travskolan fram tills jag själv tog min ponnylicens under 2012 och efter det har jag även jobbat lite hos Sten O Jansson.

Den 15:e augusti tog Alice det stora steget från ponnytravet till de stora varmbloden där hon som debutant ändå kände att hon hade en stor fördel med sig från tävlandet som ponnykusk.

- Jag har kört en bra bit över 100 lopp och kände rätt tidigt att jag med de meriterna hade ett självförtroende att svinga mig upp bakom en större häst. Framförallt har jag kört en hel del russ, hade jag inte kört russen utan istället gått från shettisar till varmbloden så hade jag nog varit mycket mer nervös än vad jag var vid debutloppet.

Då slutade det med en 7:e plats och på lördag gör Alice sin andra start bland varmbloden där hon åter hittas bakom sin egenägda Asfaloth, en häst som hon fick av Angelica Herlin.

- Han är otroligt snäll och lugn samtidigt som han tar hand om mig när det kommer till tävling, det känns ändå bra såhär i början att starta med egen häst för kör man helt förjävligt har man bara sig själv att skylla, berättar Alice som meddelar om lördagens tankar:

- Nu på lördag kommer vi få volta från bakspår vilket passar oss perfekt då jag slipper känna mig i vägen där framme mitt i smeten och slipper därmed stressa upp mig på så sätt, han känns fin i träningen men samtidigt kommer jag prioritera att komma i mål före en seger.

 

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport

Publicerad fredag 11 september 2020. info@visby.travsport.se