Persson med stallet i form

Med hela 51 segrar till stallet står Kalmartränaren Fredrik Persson som Sveriges 23:e segerrikaste tränare, under torsdagen gör stallet sitt sjätte besök på Visbytravet för säsongen och vi ville såklart ta en snabbcheck hos det gästande stallet.


Ett av Sveriges segerrikaste stall besöker Visbytravet när säsongens sista tävlingsdag ska köras, Stall Fredrik Persson har under säsongen besökt Gotland vid fem tillfällen och trots att stallet gör sitt sjätte besök under torsdagen så menar stallchefen Fredrik Persson att man inte hinner se så mycket mer än tävlingsbanan.

- Dessvärre hinner man inte med så mycket, man kommer oftast fram vid midnatt och sedan är det jobb och hemåtgång som gäller.

Även om besöken på ön inte blir långvariga så satsar stallet ordentligt på att synas i sina sociala medier, något som i de pågående pandemitiderna, uppskattas hos hästägarna som inte kan ta sig till stallet.

- Min fru är väldigt duktig med att ta bilder till de sociala medierna och det lär dyka upp mer och mer, i nuläget med pandemin så är det i stort sätt enbart de sociala medierna som gäller när det kommer för att visa upp stallets hästar, vi har knappt fått träffat våra ägare denna säsong så det här är ett bra hjälpmedel.

Stallet är fortsatt i full form och med det stora målet, att slå fjolårets siffror, avklarat med två månader kvar av tävlingssäsongen så står tränare Fredrik nöjd, även om han känner att stallet saknar en större seger för att göra säsongen komplett:

- Som tränare försöker man ju alltid att få med några hästar i årgångsloppen, i år hoppades jag på att Benjamin S.H. skulle kvala in till de stora fyraåringsloppen men även om vi saknar en toppseger som sticker ut så har många av stallets hästar presterat bra i år vilket har ökat på siffrorna.

- Vi hoppas att få vara med i en årgångsfinal under nästa år, vi har ingen tänkbar i dagsläget men vi hoppas på att stallet går upp sig inför nästa år.

Säsongens sista lunchtävlingar ska köras där Fredrik kommer att synas till i tre av de fyra inledande lunchloppen och ger sina tankar på chanserna:

Indra Silas (V4-1) är en jämn och säker häst, vi fick ett bra läge till denna gång och jag tror att det kan sluta med en placering i främre ledet.

Monark Newman (V4-3) hoppade bort sig i starten av Gotlandslöpningen som var det senaste Visbybesöket, han har gått bra i loppen därefter och framförallt i loppet på Tingsryd i augusti som kan vara ett av hans bästa lopp någonsin, han var tvåa bakom Heart of Steel då men kunde ha vunnit med en tidigare lucka. Senast gjorde han också ett bra lopp på Örebro efter en snabb öppning och jag tror på en jättebra prestation även den här gången.

Nadal Coger (V4-4) är jag väldigt nöjd med för dagen, han gör debut på den längre distansen men jag tror inte att det ska vara några problem.

Publicerad onsdag 28 oktober 2020. info@visby.travsport.se