Säsongens segerrikaste häst: Lady Youline

Med fyra segrar på sex starter och två nya banrekord från 2020 så ställer sig Lady Youline som säsongens segerrikaste häst på Visbytravets tävlingsoval, en bragd som Henrik Hoffmans supersto även lyckades med under fjolåret men trots att säsongen är över på hemmabanan så laddar Lady Youline vidare mot fastlandet.


Med över 1,3 miljoner insprunget till stallet och bara någon tusenlapp ifrån fjolårets siffror, kan Henrik Hoffman snart blicka tillbaka på en ny fantastisk säsong.

Trots att tränarchampionatet på hemmaplan uteblev har stallets hästar visat fin form under sommarens hemmasäsongen, framförallt genom Henriks egenuppfödda och egenägda Lady Youline som ännu en gång toppar listan som travsäsongens segerrikaste häst på Visbytravet.

- Hon är en riktig drömhäst, jag har faktiskt aldrig varit besviken på henne efter ett lopp för när hon väl har förlorat så har det alltid funnits en förklaring till varför det gick som det gick, hon är verkligen en otroligt pålitlig och härlig individ på alla sätt och jag är väldigt tacksam för att ha henne i stallet.

Trots att Hoffmans supersto har visat sig att gå bra på andra banor utanför Gotlands gränser så springer Lady Youline oftast in sina segrar på hemmaplan, väl på hemmaovalen sätter hon oftast ett tydligt tecken av vem som är bäst då hon ännu innehar hela sex olika banrekord, varav två av dessa sattes under 2020.

- Jag har aldrig haft en häst som är så all-round som hon är, att hon innehar sex olika banrekord på tre olika distanser tycker jag talar sitt tydliga språk och ska jag vara ärlig så vet jag fortfarande inte vilken distans som gynnar henne bäst. Hon får dessutom ofta gå de tuffa vägarna in i mål och visar ännu inte på någon nedgång utan fortsätter istället att kämpa sig framåt, hon är en riktig drömhäst och det är nog den bästa hästen som jag har tränat.

Med mindre än två månader kvar av året så förbereder sig Hoffman-stallet för att starta vidare med sina tävlingshästar på fastlandet, bland stallets hästar kommer även Lady Youline att åka med där tränare Hoffman kan meddela att formen närmar sig toppen.

- Senast under säsongsavslutningen var hon inte helt frisk, hon var sannolikt något förkyld och var även lite småhostig några dagar efter loppet. Med tanke på att hon slutade fyra bakom hästar som Monark Newman och Usain Henna på 13,1 så var hennes prestation makalöst bra, nu tränar hon som vanligt och vi hoppas på att hennes tävlingsform är i topp.

- Vi har planer på att testa henne i monté på Örebro den 26:e november, vi har testat henne hemma i jobb och då har hon varit fin men sen är det också skillnad på jobb och lopp så det ska bli spännande att se.

 

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport
Bild: Bellux

Publicerad fredag 13 november 2020. info@visby.travsport.se