Montépokalen 2020: Sofia Blixt

Trots en fjärde plats i det avslutande montéloppet under säsongsavslutningen var det mer än tillräckligt för att Sofia Blixt kunde säkra segern i Montépokalen, hela tio poäng skiljde henne från andra platsen vilket med stor sannolikhet gör åren 2018-2020 helt oförglömliga för Visbyryttaren.


Inför säsongens avslutande tävlingsdag passade Visbytravet på att ta pulsen på Sofia Blixt som vid tillfället höll ledningen i jakten om den hedervärda Montépokalen, efter att ridit hem pokalen under 2018 för att sedan bli mamma året därpå så skulle en seger i pokalen ge Sofia ett ”personligt hattrick” och tre raka år som nog aldrig skulle glömmas.

Visbytravets tävlingssäsong för 2020 är som bekant över och när säsongens sista montélopp kom i mål stod Sofia som klar segrare, med en avslutande fjärde plats stod hon själv med 54 poäng medan den främsta utmanaren Jennifer Persson låg tio poäng bakom efter att ridit in en tredje plats i säsongens sista montélopp.

- När säsongen började trodde jag aldrig att jag skulle stå som slutsegrare i Montépokalen igen, det har såklart varit säsongens stora mål att jag skulle nå dit men jag kände tidigt att det händer nog bara en gång i livet när man heter Sofia Blixt.

Men efter en fin säsong på hemmabanan där Sofia aldrig varit utanför en pengaplacering i de åtta ridna loppen, ställer hon sig ännu än gång som slutsegrare där känslorna var stora men inte lika stora som 2018.

- Det var mycket mer händelser under 2018, förutom att jag tog min första seger så blev det både flera och större segrar än vad det blev i år, självklart är det stort att vinna Montépokalen i år också men jag har varit lugnare i år.

- Samtidigt så var jag gravid när jag vann pokalen 2018 så det var nog några gravidhormoner som spelade med och gjorde allt känsligare då, skrattar Sofia som trots en förlust i säsongens avslutande lopp med Red Alert W.F. ännu minns loppet positivt.

- Det var en sinnessjukt bra häst, jag kan säja att det var otroligt roligt att få sitta med under de första 200 meterna av loppet där jag hade 1.07 på klockan, det var en riktigt rolig bekantskap.

Med två segrar inom Montépokalensserien under de senaste tre åren så har Sofia blivit ett välkänt namn i startlistorna och hon kommer med stor sannolikhet att synas i montéloppen även under nästa säsong:

- Syns man så finns man, så är det och jag kommer såklart komma igen även under nästa säsong, samtidigt är jag otroligt tacksam över att fått rida så fina hästar som har hjälpt mig till dessa framgångar.

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport
Bild: Bellux

Publicerad fredag 13 november 2020. info@visby.travsport.se