Tränarsnack 200601

Visby bjuder på strålande sol och drygt 20 grader. Det är laddat för fartfest med en bana i toppskick.
Nedan följer tränarnas tankar om sina hästars chanser.


”Jag tror faktiskt att han segerstrider”

Henrik Hoffman har som vanligt laddat när det vankas lunch på hemmaplan.

Lopp 1: 5 Barracuda Bac saknades det lite tempo i senast. Bör ha gått framåt med det loppet. Lite lurigt läge men Magnus borde hitta ut vettigt. Slutar långt framme. 12 Caddie No More är bortlottad och vi siktar på en liten slant.

Lopp 2: 15 Someone Like You var riktigt bra senast. Har fått ett svårt läge nu. Känns som att det blir svårt att vara med i segerstriden.

Lopp 4: 9 Dikt Drew gav ett formbesked med en riktigt bra avslutning senast. Bra läge även om det är första gången över lång distans. 8 Princess Cristal var riktigt fin senast. Har fått ett ruttet läge som kräver mycket tur. Vi hoppas på en bra slant.

Lopp 5: 1 Basic Brew gick en riktigt bra debut och bör ha gått framåt med det loppet. Jag tror faktiskt att han segerstrider. 4 Pierre Copain har vi balanserat om och han har en del fart i kroppen. Platsbud.

Lopp 8: 5 Mistelns Zudersand var ganska fin senast och klart förbättrad. Minus på läget men jag tror ändå att hon är med långt framme.

 

”Ej chockad om hon vinner”

Claes Sjöström tog en femling som kusk förra tävlingsdagen i Visby. Så här säger han om dagens chanser från det egna stallet.

Lopp 2: 7 Return Of Bols vann på ett pliktskyldigt vis senast. Måste ha rygg till 500 kvar och lär bli överspelad.

Lopp 5: 5 Bellaforza var tvåa i Visby näst senast. Lite galopprisk från spår fem. Tvåa-trea är maxutdelning.

Lopp 6: 6 Sara Hall har varit etta och fyra i två montéstarter. Startsnabb och distansgynnad. Sista 50 meterna är hennes sämsta bit men jag blir inte chockad om hon vinner.

Lopp 7: 7 Bottnas Grandeur är en stor häst som haft lite problem med aktionen. Felfritt i första hand.

Hur rankar du vinstchansen dina hästar emellan?

-Lopp: 6-7-2-5.

 

”Stor förhoppning om ledningen”

Hans Karlsson är tillbaka i Visby och återupplivar minnen från förr.

Lopp 2: 5 Viscaria Alpina krånglade i starten senast vi var här och sedan gick det fort första varvet. Tränar bra. Räknar med ledningen nu och då är det en bra chans.

Lopp 5: 6 Scaino Horse (Cathrine Hultberg) är inte färdig för att mäta sig med de bästa ännu. Knappast något spel.

Lopp 7: 3 Sorbetto Doc (Petter Karlsson) vet vi inte riktigt vad han kan. Jag tror att han kan öppna ganska kvickt. Han kan lika gärna vinna som inte fungera. Vi får se helt enkelt.

Lopp 8: 3 B.B.S.Lezzy fick gå själv i tredjespår 800 kvar senast och orkade inte hålla ihop det hela vägen. Stor förhoppning om att vi når ledningen. Mycket bra chans.

 

”Om man garderar kan man strecka Hennig”

Johan Wiman startar en rad hästar under måndagen.

-4 New Light Jäger är min bästa chans i lopp 1. Jag tror han gör det bra i ledningen och vi kommer att sikta mot den. Garderar man Super Nice i lopp 3 kan man strecka 5 Hennig Lixarve.

 

”Inbillar mig att det kan bli tempo på Gotland”

Jörgen S Eriksson startar fyra.

Lopp 2: 3 First Tartar provar vi med helstängt och barfota fram. Har sprungit lite med handbromsen i. Vill i första hand köra med full fart över mållinjen. Streckar man fyra till fem stycken kan man strecka.

Lopp 3: 9 Copitex möter Super Nice. Väljer man inte att spika honom kommer jag med en häst i toppform. Han går dessutom maxad på alla vis. Jag är inne på att vi kan få ett bra lopp med lite flyt.

Lopp 4: 10 Galba Ringeat (FR) tror jag är min bästa chans för dagen. Helstängt och barfota runtom. Inbillar mig att det kan bli tempo på Gotland och det skulle i såna fall gynna oss mycket.

Lopp 5: 7 Betulla C.R. debuterade för 5-6 veckor sedan. Det blev ett låst lopp då. En fin häst och med lite flyt är vi bland dem 3.

 

Publicerad måndag 1 juni 2020. info@visby.travsport.se