”Är inte sämre än Echo Gamble”

Efter att varit borta från tävlingsbanan sedan 2018 så är Borga Hero tillbaka och gör under måndagen sin femte start för året där man jagar årets första seger.


Två starter 2015, tre starter 2016 och tre starter 2018, med fyra starter avklarade under 2020 går Roger Hassborgs 8-åring Borga Hero mot ett rekordår på startandet, anledningen till de få starterna är dock inget som tränare Hassborg valt själv.

- Det är en lös benbit som har strulat och förstört leden, benbiten var så pass liten i början så det fanns ingen större anledning att ta bort den men med tiden så blev den större och då blev vi att plocka bort den, nu känns han jättefin men med tanke på hur leden ser ut så går det inte att träna honom lika hårt som man kanske skulle vilja, säger Roger.

På måndag gör Borga Hero (V4-4/LD-2) sin femte start för året och Hassborg berättar om sina tankar:

- Han var sjuk i förra loppet och hade alldeles för hög puls när han kom in så med det i huvudet så gjorde han ett bra lopp, han har tränat bra nu och ligger bra i pulsen. Han ska gå barfota runt om nu vilket han bara gjort en gång tidigare och är hästen i ordning så borde han åtminstone sluta bland de tre, han besitter en hög kapacitet och är inte sämre än stallkamraten Echo Gamble.

 

Publicerad lördag 22 augusti 2020. info@visby.travsport.se