Foto: Bellux

”Eventuellt kör vi med öppet huvudlag”

Johan Wiman kommer med ett starkt lag till när Visbytravet går in för lunchtävlingar, fem hästar kommer till start och han ger oss sin syn på stallets hästar.


Cheva Lixarve (V4-2) är stabil och jag tror att jag kan få en bra start från bricka ett, det är mycket tuffare emot den här gången och eftersom han bara har gjort tre starter så kan man inte tro att han bara ska gå ut och vinna, möjligtvis en platschans.

Ingoldicated (V4-2) går ut i samma lopp och behöver mest loppet i kroppen, han behöver också visa lite mer innan man kan börja tro på segrarna då han måste springa hela vägen vilket han har haft lite svårt för, vi får smyga med invändigt.

Hennig Lixarve (V4-3/LD-1) kändes bra i det sista jobbet, han fick ta det lugnt efter senaste starten på Solvalla och även om det kanske fattas lite i honom så känns det bra inför måndagen. Jag vet inte om vi kan ta oss förbi de invändiga ekipagen men gör vi det är mycket vunnet, han är inte beroende av ledningen så skulle de svara ut oss så är vi inte med i någon toköppning, han kan gå bra bakifrån också. Eventuellt kör vi med öppet huvudlag den här gången.

Eldorado Lixarve (V5-4) satt fast i de bakre positionerna senast, han har mest varit trött men var bra som tvåa tidigare i maj och kändes bra i det sista jobbet, han har äntligen fått ett vettigt läge och jag hoppas att kunna köra till ledningen, samtidigt känns loppet för svårt för att tro på segerchans.

Esther Lixarve (V5-5) känns jättefin för dagen, hon har det svårt med voltstart så det underlättar med ett innerspår den här gången, hon har strulat mycket med galopper och har med det hamnat långt bak men skulle hon hålla sig känns det intressant.

Publicerad lördag 22 augusti 2020. info@visby.travsport.se