"Ska ses med vinstchans direkt"

Henrik Hoffman, regerande tränarchampion på Visbytravet:


10 Baracuda Bac (V4-1) gör årsdebut nu och har fått träna lite annorlunda i vinter mot tidigare år. Han har varit på landet och tränat på rejält, sen bara gått ett snabbjobb inför och avslutade då med en 16-runda och jag måse säga att han känds fin så det ska bli intressant att se  var han står direkt. Det känns som att han ska ses med vinstchans direkt, utan att för den skulle kanske vara något spikförslag.

12 Dikt Drew (V4-1) blev lite övertaggad senast så vi glömmer det loppet, men hon gick bra efter galoppen så formen sitter nog där. Hon har startat två gånger i år och är redan igång, så byter hon spår med min andra häst i loppet hade jag nog trott lite mer på henne, nu ser jag det som en platschans från spår 12.

5 Caddie No More (V4-2) har ej visat någon riktig form på länge och sen känns det inte som att hon gynnar direkt av spår 5 i volten. Inte för att jag tror att hon galopperar, men hon är bäst med jänkarvagn och den kan vi inte ha på nu. Hon gynnas av hemmaplan, men jag ligger lågt i vinnartipsen ändå.

8 Mistelns Zudersand (V4-2) är en rätt så kapabel märr men hon är också rätt så knepig. Hon har jobbar bra inför denna årsdebut och spår 8 kan ju bli bra om det klaffar lite, visst det kan bli åt andra hållet också. Hon trivs med kusken som vann premiären med henne i fjol. Hon ska räknas om hon inte blir fast från sitt stängda startspår, eller att det häxar för mycket.

5 Princess Cristal (V4-3) ska göra intressant debut för mig, jag har haft henne i 6-7 veckor. Hon känns fin i jobben och jag har kört ett banjobb med henne. Hon kändes lite trög på 22/1600 i långvagn, men enligt ägaren så ska hon var svår att få fart på när hon körs ensam, vilket hon gjorde. Hon sprang även och slog sig lite i kurvorna, men det tror jag blir bra då jag tänker rycka skorna på henne direkt. Hon har öppnat bra i tidigare regi och vi sätter på en jänkarvagn vilket jag tror passar bra. Intressant debutant för mig, som jag har lite svårt att sätta in innan jag sett henne i lopp.

6 Just Wish Boko (V5-1) sätter jag nog som min bästa chans för dagen, om han fungerar som han ska. Det är en högkapabel herre men han är ej att lita på och helt enkelt osäker. Hemmaplan är en fördel för honom och så tänker jag döva honom lite till denna start. Han är startsnabb och som sagt, fungerar han ska han bara ha bra chans.

6 Hellvis Viktor (V5-2) kvalade för tre veckor sen och gjorde helt klart på ett trevligt sätt. Det är det snabbaste han har gått men han kommer att gå framåt med kvalet i sig. Han är ändå med lite för att lära nu i sin debut, men visst kan han vara med på en plats direkt, så känns det.

4 Jimmys Boy (V5-5) är hopplöst osäker och det är egentligen inget i jobben som säger att han blivit bättre på den fronten än. Han kan bli riktigt vass så spår 4 i volt är kanske inte optimalt. Han vann sin debut i fjol, med samma kusk så vi kanske inte helt ska kasta in handduken, men då var det spår 1 på start och han ledde runt om, vilket han inte kommer att göra denna gång.

Publicerad torsdag 23 april 2020. info@visby.travsport.se