Hej!

Jag skriver denna text för att informera er om en stor förändring som kommer medföra frågor som vi vill att du/ni känner er väl informerade om innan vi tar det till allmänheten.

Viktigt är att du som aktiv och/eller frekvent gäst hos oss på Visbytravet förstår hur vi tänkt gällande den nya upplevelsen på publikplats.

Fr.o.m. premiären den 27 april kommer Visbytravet enbart erbjuda spel via mobila enheter och samtidigt övergå till att bli en kontantfri arena.

Anledningarna till att vi väljer att gå denna väg är många och när vi vridit och vänt på fördelar, kontra nackdelar känns beslutet väl underbyggt.

Till grund för att vi väljer att göra denna satsning ligger det lagförslag som trädde i kraft i januari 2019. Lagförslaget om registrerat spel vilket tvingat oss alla till en drastisk minskning av antalet Spelterminaler på landets travbanor. Köerna har på många håll i landet varit långa och hittills har ingen riktigt lyckats få till det sådär bra som man önskar.

Genom att Vi går först bidrar både ATG och ST till upprustningen av vår arena. Ett ansiktslyft som verkligen behövs för att ge oss förutsättningar att ge dig en riktigt bra upplevelse hos oss.

Visbytravet är idag en Innovationsbana. Vi får chansen att prova på nytt, lära oss och förhoppningsvis rulla ut vårt sätt att arbeta till fler banor, fantastiskt roligt att vi fått denna möjlighet. Det är ett resultat av det stora förändringsarbete vi alla hårt arbetat/arbetar med.

Som Innovationsbana, med en Travskola som går som tåget, får vi också en ärlig chans att befästa Visbytravet och travsporten i det lokala näringslivet.

Jag förstår att detta beslut kommer att väcka känslor. Allt från spänning och glädje till rädsla och frustration.

Vi vill poängtera att upplevelsen och servicen på plats, både på publikplats samt stallbacke, kommer att öka avsevärt.

Vår publika miljö kommer att moderniseras och jag vågar lova att detta kommer att bli unikt. Nyttjandegraden av vår anläggning och intäkterna i vår restaurang- och eventverksamhet kommer att öka.

Målsättningen är utan tvekan att detta beslut/satsning ska ge oss än bättre förutsättningar att klara vårt huvuduppdrag: Öka intresset för Travsport på Gotland.

För att kunna svara på Dina frågor och öka vår tillgänglighet svarar vi nu på dina samtal dygnet runt, alla veckans dagar. Du når oss på 0498-202860 och kan redan nu säkra din bordsbokning i vår populära restaurang.

Jag vill att du ska få veta innan du läser det i tidningen och svarar personligen gärna på dina frågor. För mig är denna satsning Visbytravets bästa möjlighet, i nutid, att positionera sig i Travsverige. En chans vi tillsammans bör ta vara på för den kommer troligtvis inte igen.

Om man drömmer om att bli bäst är det inte läge att göra precis som alla andra.

Mina vänliga hälsningar

Simon Röcklinger – Sportchef – Visbytravet – Direktnr: 0704-865585

För att ladda ned brevet som pdf klickar du här.