Måndagen som Patrik aldrig glömmer

Strax innan förra veckans måndagstävlingar så kom nyheten att Patrik Franzén och Moa Jakobsson har blivit föräldrar. En glad nyhet som Patrik kunde följa upp med att se sin passhäst Move It Brodde leda sitt lopp till seger. Det blev helt enkelt en bra dag som inte kunde börjat bättre!


-Nej vi har nog inte landat riktigt ännu, säger Patrik Franzén.

Den förra tävlingsdagen blev en speciell dag för Patrik Franzén och Moa Jakobsson. Några timmar innan tävlingsdagen drogs igång så gick de två till att bli tre, efter att samboparet kunde välkomna en dotter till familjen. Efter över en vecka som föräldrar så har de två kuskarna inte riktigt landat i sina nya roller.

- Nej vi har nog inte landat riktigt ännu. Man märker däremot att det kommer varje dag att man landar allt mer och mer, så än så länge så känns det ju väldigt spännande, haha. Nä, men det är väldigt kul att få vara förälder, det är ju en klar omställning i livet. Vardagen rullar vidare just nu för min del vad det verkar som, även om det nog inte kommer att bli lika många resor till fastlandet i vinter.

- Det tog inte heller många dagar innan vår lilla töis fick vara med i stallet här hemma. Det blev tyvärr en travmänniska direkt, haha. Nä men jag kan tycka att det inte får bli för mycket trav, vilket kan vara svårt när i princip hela familjen håller på inom sporten.

Strax innan tävlingarna drog igång på Visbytravet så fick Patrik lämna återbud för sina tre tänkbara styrningar, för att vara på plats med familjen. Det var däremot inget som stoppade honom från att se sin passhäst Move It Brodde gå till seger, bara några timmar efter att Patrik hade fått träffa sin nya dotter.

- Jag följde faktiskt loppet live och det var en otroligt skön seger. De på BB måste trott att jag var knäpp, så som jag jobbade in honom. Jag har alltid vetat att han är bra men det har strulat en del med honom, det var roligt att han ännu en gång fick visa att han är så pass bra.

Med sitt jobb som skötare vid Visbytravets stallar hos Henrik Hoffman och en utökad familj i livet, så leker livet för 27-åringen. På torsdag ska han dessutom köra nya lopp och enligt honom själv så är glädjen i topp.

- Jag trivs som det är just nu, det känns lagom att vara på den nivån som jag är på nu. Just nu så känner jag att jag lever ett jätteroligt liv och det blir nog bara roligare framöver. Sedan är det alltid saker som kan bli bättre, men som det är nu så trivs jag med tillvaron.

”Vi kör framåt och ser hur långt det räcker”
Under senaste tävlingsdagen var det tänkt att Patrik Franzén skulle köra ett gäng hästar. Förståeligt nog så fick han ändra i schemat den dagen. Istället så får han nya chanser under torsdagen, där den grönklädda kusken berättar om sina fem styrningar.

Indira Split (Lopp 4) är en av mina passhästar som är relativt ny hos oss. Hon var bra förra året men har inte visat det lilla extra i år. Hon känns däremot ganska bra i jobben och nu kommer det att köras framåt. Vi har sagt att det får bära eller brista, vi kör framåt och ser hur långt det räcker. Skulle hon studsa tillbaka till fjolårets form så har hon kapacitet för att ta en pallplats. Hon känns som sagt bra i jobben och skulle hon gå tillbaka i form så har jag lite förhoppningar.

Warrior Avenue (Lopp 6) gynnas över att ettan är struken då han kan vara lite bökig i voltstart. Det är lite av en valpig häst som mest är med för att lära. Kan han gå till en topp fem-placering så är vi nöjda.


Magical (Lopp 7) är en häst som tränaren spänner bågen med lite. Det är en stor herre så läget är lite sådär även om hästen är under ständig utveckling. Vi får se efter värmningen om det blir ändring på huvudlaget. Pengar är väl målsättningen vilket Brita Berg som tränar nog glädjes över med tanke på att det är lite större pengar i treåringsloppen. Pengar är som sagt målet men med rätt resa så skulle jag inte bli förvånad över en topp fem-placering.


Daley One And Only (Lopp 8) var fin som tvååring men fungerade inte som vi hade hoppats som treåring. I år har hon gått fram bättre än vad vi trodde och till på torsdag så ser förutsättningarna bra ut, samtidigt så har hon gjort oss besvikna förut. Spår ett är jättebra på förhand där jag kan tänka mig att släppa ledningen till en av de bättre konkurrenterna. Hon har ett väldigt speciellt humör och kan bara lägga av i loppet, men jag skulle inte bli förvånad om hon smäller till för farten finns. Sköter hon sig så borde hon ta en peng.

Basic Brew (Lopp 9) är väldigt vass och stressad av sig. Det är en speciell häst som kämpar i och jag känner att om det är någon som klarar av honom så är det väl jag som har haft honom som passhäst sedan han var ett år. Han ska egentligen vara med där framme för att vara som bäst, så läget är som det är. Samtidigt så har det varit allmänt struligt med honom vilket har gjort att han inte har kunnat startat på kontinuerligt. Jag tar loppet som det kommer.

Text: Timmy lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad onsdag 4 oktober 2023. info@visby.travsport.se