Foto: Hastkrafter.nu

B & K-Champion 2023: Christian Cracchiolo

Efter sin gotländska debut under fjolåret så fick Christian Cracchiolo mersmak på Visbys körkultur. I år blev det istället ett större satsande som kusk, där det har blivit en kometsäsong med över två miljoner inkört på över 400 starter. Även på Visbytravet har det blivit ett rejält steg framåt för Halmstadskusken som segerdefilerade vid 11 tillfällen.


Ifjol var första gången som Christian Cracchiolo gästade Visbytravet, där han körde hem två segrar på sitt korta besök. I år var han tillbaka till ön i en större utsträckning, där han dessutom gjort en kometsäsong. Efter att hösten, på allvar, tagit sin början så står Christian med totalt 33 segrar och över två miljoner inkört på över 400 starter. Ett rekord för 30-åringen.

- Med tanke på hur säsongen började, så är jag mer än nöjd med mitt år. Det är väl några styrningar från SM som inte gick så bra som sitter kvar i minnet, men det har varit ett bra år där jag har fått nya kunder. Sedan är det tack vare Maria T Karlsson och stallets hästägare Daniel som jag har kunnat åka runt som jag har gjort i år. De har aldrig sagt nej till att jag åker iväg och kör, de har snarare bett mig att köra lugnt. De ger mig fina chanser och stöttar mig alltid framåt.

Även på Visbytravet blev det ett fint facit. Med bland annat ett lyckat samarbete med Ann-Britt Hanssons stall, så landar Cracchiolo fyra i den totala kuskchampionatsligan med 11 segrar och 566 700 inkörda kronor på 98 starter.

- Det är fina siffror, men jag brukar aldrig vara nöjd även om det har gått bra. Man har tävlingsskalle och jag känner att siffrorna ändå kunde ha varit lite bättre. Efter en bra första halva av Visbysäsongen, så gick det inte lika bra fram mot slutet. Då hade jag lite oflyt i loppen samtidigt som våra egna hästar tappade formen. Det är surt men det är så med trav, säger Christian som gärna jagar revansch i championligan under 2024.

- Claes (Sjöström) är ju helt omöjlig att utmana på Visby, men hade jag blivit tvåa i championligan bakom honom så hade jag blivit helt nöjd. Nu kommer jag inte kunna köra breddlopp nästa år, men visst finns det en vilja att sikta på andra platsen nästa år. Det är alltid trevligt och välkomnande på Visby, så jag kommer gärna tillbaka.

Som B- och K-kusk så var Christian överlägsen med sina 11 segrar. Därmed blir Halmstadskusken den första fastlänningen på många år, om inte den första, att säkra championatet i den tidigare kallat ”amatörklassen”. Eva Lundahl blir tvåa med 7 segrar, medan Martin Malmqvist slutar trea med 6 segrar.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu