Foto: Hastkrafter.nu

Felicia laddar för att försvara titeln

Damernas dag på Visbytravet är här! Förutom att fjolåret bjöd på en succéartad hattparad så blev det, i vanlig ordning, full körning på tävlingsovalen när Gotlandssmycket skulle få en vinnare. Bakom den ljusa valacken Niras Donatello, så kunde Felicia Molin ställa sig som vinnare för att nu på torsdag återvända som en laddad titelförsvarare.


Damdagen på Visbytravet är alltid en efterlängtad tävlingsdag. Förutom att det är säsongens näst största tävlingsdag på Skrubbs med V64-spel, så ger vi öns damer chansen att känna sig som drottningar med både en succéartad hattparad, mängder av bubbel och fri damentré.

På tävlingsovalen körs dessutom ett omtyckt lopp för inbjudna damer, där fjolårsvinnaren Felicia Molin återvänder till ön för att försvara sin titel.

- Jag fick redan ifjol efter segern veta att jag skulle få chansen att försvara titeln, så det var inte direkt oväntat. Däremot trodde jag inte att jag skulle få köra en så pass bra och fin häst som jag får köra på torsdag. Det ska bli roligt, säger kusken som minns fjolårets snabbkörda lopp från ledningen.

- Jag minns att jag blev lite orolig för Sandra Nordemo som tryckte på utsidan. Hästen var däremot bättre än vad de andra nog trodde och i sista sväng så kändes det väldigt bra. Jag satt med tussarna och allt kvar.

Segern gav Felicia sitt första gotlandssmycke. Ett smycke som under de senaste åren tillverkas av Annika Gustavssons Jewlry och som alltid brukar vara ett uppskattat pris för segerkuskarna, oavsett sin personliga syn på smycken.

- Vanligtvis så unnar man sig inte så här fina smycken och när jag då fick se prislappen så tappade jag hakan. Smycket används inte direkt i stallet, det är snarare snyggt undanlagt och är bara använt vid fina tillställningar som galor och vid julafton med familjen.

Som kusk så har Felicia pressat siffrorna runt miljongränsen, där hon 2021 hade ett toppår med flera starter på V75 bakom Raja Ribb. Även om fjolåret enligt Felicia själv klassas som ett ”mellanår”, så menar hon att en stor del av årets lägre siffror i kuskstatistiken ligger i hennes satsning som tränare.

- Nu på senare tid så har jag inte satsat lika mycket på körningen, därav årets få starter. Jag satsar främst på träningen och nu har vi så pass många hästar i stallet att jag knappt sätter upp mig som tillgänglig längre. Ibland vill ju vissa ägare att man kör stallets hästar, så då blir det något lopp ibland. Det är full fart, men det är också så man vill ha det.

”Tror inte att de åker om de inte vet att han klarar av det”
Damloppets fjolårsvinnare, Felicia Molin, gästar Visbytravets damdag den 1:a juni med förhoppningar att köra in ett nytt smycke. I år sitter hon upp bakom Christine Larsson-tränat, där Felicia redan vid anmälan har pratat med Adam Ekberg från Örebrostallet. Här ger hon sina tidiga tankar inför torsdagen:

Lucy Lane (Lopp 2) har en bra stam bakom sig och kommer från ett stall som brukar ha hästarna i ordning. De var nöjda med kvalloppet och vi har ett bra läge inför torsdag. Claes Sjöström hade någon fin häst i loppet från bakspår, men jag skulle inte bli förvånad om vi vinner här.

Scary Montreal (Lopp 8) är en häst som går bäst bakifrån. Enligt stallet så kan han bli lite flegmatisk om han får vara ensam där framme, så vi kommer inte köra från start. Jag hoppas däremot att de andra gör det så att vi kan spara speeden till slut. Jag är jättenöjd med läget och får dessutom en bra rygg genom Zinon Dream, så det känns bra på förhand. Han kändes fin efter förra segern enligt stallet men har aldrig rest så här långt. Det skulle kunna vara ett frågetecken, men samtidigt tror jag inte att de åker om de inte vet att han klarar av det. Han måste vara min bästa chans av de två.

 

Foto: Hastkrafter.nu
Text: Timmy Lundegård