Hallå där Ida Ahlby…

…ponnykusk och skötare till bland andra Maverick Dream som framgångsrikt har startat på fastlandet under vintern.


Hur har första månaden av nya året varit?
- Det har varit roligt, även om den stora höjdpunkten var att få avsluta fjolåret med seger. Men nu i år fick Görans andra häst vinna, vilket såklart var jätteroligt för honom. När den hästen kom till stallet så travade den inte alls så det var ett roligt kvitto för Göran som har kämpat med henne.

Hur kom du in att vara skötare till Maverick Dream?
- Min pappa och Göran har ju känt varandra i vad som känns som hundra år nu, haha. Nä men de har länge känt varandra, vi har bland annat ett familjestall inne på Skrubbs där Göran har boxar och där jag fastnade tidigt för Maverick. Han är supersnäll och trevlig och taggar till rejält när det är dags för tävling. Han har en speciell plats i mitt hjärta.

Hur är det att vara skötare till Maverick?
- Jo men det är väldigt roligt, speciellt när det går bra. Det tar ju såklart mycket tid då jag förutom mina egna tre hästar också har ett jobb på en förskola i närheten. Men vi hjälps åt, jag och Göran, inför tävling är det exempelvis jag som fixar med tävlingsgrejerna och har mig.

Han har fått tävla på nu under vintern, vad tycker du om att åka över till fastlandet och starta?
- Jag tycker det är kul, även om det blir nervöst in mot loppet. Då vill jag helst inte ha någon nära som pratar med mig, därför ställer jag mig oftast själv vid staketet. Annars är det klart att man alltid är spänd när man åker över, samtidigt känner man ändå lite press, man vill ju att det ska gå bra. Men det är också roligt att få träffa annat trevligt folk. Sedan märker man att hästen tycker att det är roligt, det gör ju också att man tycker detsamma.

Du sade att du hade tre egna hästar att sköta om, vilka hästar är det?
- Det är mina två russ och ett varmblod som heter B.B.S.Chanelle, som jag fick in ifjol från Hans Karlsson. Ett jättesnällt sto som jag håller på att ta b-tränarlicens med inför kommande säsong.

Fler resor till fastlandet blir det för Ida då Maverick fortsätter att tävla på fastlandet även under 2023. Vi riktar såklart ett stort lycka till inför kommande starter och vi håller även tummarna för att se Ida som b-tränare på Visbytravet inför sommaren!

Ladda ner artikeln här.

Text: Timmy Lundegård

 

Publicerad måndag 30 januari 2023. info@visby.travsport.se