Foto: Hastkrafter.nu

Segerrikaste b-tränade häst 2023: Rosie Raz

Det blev tajta siffror när titeln för Årets segerrikaste b-tränade häst under Visbytravets tävlingar skulle avgöras. Under säsongsavslutningen så lyckades Rosie Raz att ta en fjärde plats, vilket även blev avgörande för den ärofyllda titeln.
- Vi är imponerade över den lilla hästen, meddelar Tjelvar Andersson.


Med en mycket liten marginal så tar Rosie Raz titeln som årets segerrikaste b-tränade häst på Visbytravet under året. Tjelvar Anderssons fyraåring säkrar titeln före Sten O Jansson-tränade Mille, där en fjärde plats avgjorde den jämna kampen. Att Tjelvar får ta emot pris för sitt segerrika sto, kom däremot som en överraskning.

- Helt ärligt så hade vi ingen aning om att den kategorin ens fanns, så det blev en positiv överraskning. Vi är faktiskt lite malliga över våran häst. Hon har varit fantastiskt duktig under hela säsongen och vi är imponerade över den lilla hästen. Det är såklart roligt att hon har fått en sådan titel och det är extra roligt för oss eftersom det är en egenuppfödd häst.

Tankarna på att få en vinstrik säsong med Rosie Raz har funnits med Tjelvar sedan tidigare. Redan innan debuten som treåring så har den kuskande Micael Stjernström funnits med i laget, där han har varit en stor del i matchningen.

- Vi har lagt upp en strategi runt henne sedan treårssäsongen. Hon har haft en tendens att bli för het till loppen, så Micke bestämde att hon skulle få gå de flesta loppen i ryggar för att hon inte bli värre. Det har minst sagt fallit ut väl och sedan dess så har hon blivit en tävlingshäst på ett helt annat sätt. Nu jobbar vi mest med henne socialt och har en grundplan med att åka till fastlandet i april för att komma igång med säsongen.

Årets hemmastarter slutade med 3 segrar, 1 andra plats och 1 tredje plats på 11 starter, samt 146 700 kronor insprunget. Inget som tränare Andersson hade räknat med.

- Jag har varit med för länge och vet att man aldrig kan räkna med segrar. Däremot så har jag länge vetat om att jag har en bra häst, men sedan ska det klaffa i loppen, säger Tjelvar om årets vinnare i Hästägarepokalen som gav sin tränande uppfödare en vinnarkrans.

- Kransen hänger kvar i stallet och där lär den nog hänga länge.

Mille (Sten O Jansson) slutade tvåa i ligan med resultatet 3-1-1, medan Return of Mogens (Anette Flodman) slutar trea med raden 3-1-0.

 

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad måndag 4 december 2023. info@visby.travsport.se