Josefine gör fjärde starten som gotlänning

Josefine Andersson flyttade redan till Gotland under förra sommaren för att bosätta sig med sin nuvarande sambo. Första gången som vi fick se det nya hemmanamnet i startlistorna var däremot vid säsongspremiären i april. På torsdag gör stallet sin fjärde start på sin nya hemmabana.
- Det har fungerat jättebra, det är en trevlig ö att bo på.


Nya namn i hemmalaget är alltid intressant. När säsongen drog igång i slutet av april så fanns just ett sådant i startlistorna, när det fjärde loppet skulle köras. Josefine Andersson är en b-tränare från Haninge som tidigare har haft sin licens på Solvalla, men som redan i förra sommaren flyttade till ön för kärlekens skull.

- Min nuvarande sambo är härifrån så vi valde att flytta över hit vid förra sommaren i samband med att sonen skulle börja skolan, så det passade bra. Jag har bott här i lite över ett år och jag tycker att det har fungerat jättebra, det är en trevlig ö att bo på. Att just flytta från storstaden till en ö har blivit lite av en omställning eftersom att man inte kan flytta sig vart som helst, men man får vänja sig.

Även om tränarlicensen är relativt färsk så är Josefine ingen nybörjare med hästar. De fina djuren har alltid funnits med i livet ända från uppväxten.

- Jag är uppväxt på en hästgård, då främst med dressyrhästar. Jag fick flera fina hästar av familjen men var väl inget som väckte något större intresse. När jag var runt tretton-fjorton år så red jag ett par kallblod åt min faster och det var väl där som travet började för min del.

Därifrån hämtade Josefine ut en tidig licens i tonåren. Förutom en licens så har den nya gotlänningen även jobbat en del inom sporten vid flera områden.

- Jag körde något lopp när jag var femton men red fräst några montélopp i något år tills jag blev med barn. I övrigt så har jobbat hos en amatörtränare tidigare och har innan flytten verkat som travinstruktör vid Berga Naturbruksgymnasium.

I dagsläget finns två hästar på träningslistan, där de båda hästarna är uppstallade i Toftaområdet. Tre starter har gjorts på den nya hemmabanan där man har varit nöjda så här långt.

- Jag tycker ändå att det har varit okej. Det är svårt när man har en ny häst som dessutom inte verkar förstå allt ännu. Vi har bytt lite utrustning så vi hoppas att det blir ännu bättre till på torsdag.

”Vi sätter på rycktussar för första gången”
Med årets stora travfest i mål så börjar säsongens kvällstävlingar att nå sitt slut. En kvarstår men på torsdag smygstartar vi med lunchtravet, där det nya hemmanamnet Josefine Andersson har en häst till start.

Tompa the Trotter (Lopp 6) är en fin häst men ska främst börja att förstå vad det hela går ut på. Han har tidigare gått med ett norskt huvudlag men då har han nästan bromsat i loppen, nu kör vi med öppet istället så hoppas vi att det går bättre när han får se de andra hästarna runt om. Vi sätter även på rycktussar för första gången. Det är som sagt en fin häst men vi är glada om han gör ett bra lopp och får med sig pengar.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Privat

Publicerad onsdag 16 augusti 2023. info@visby.travsport.se