Foto: Hastkrafter.nu

Lunchtrav uppskattas hos Hansson och Liljedahl

Säsongens kvällstävlingar är över för i år, vilket gör att Visbytravet kan gå tillbaka till vardagen. På torsdag kör vi den första av de sju lunchtävlingarna som kommer att avsluta säsongen. Ett stall som är nöjda med lunchtrav på Skrubbs är Hansson/Liljedahl/Rosvall.
- För vår del så är lunchdagarna uppskattade.


De sena kvällarna på Skrubbs är över för den här säsongen. Nu återstår sju raka lunchtävlingar som blandas med tre ponnydagar innan Visbytravet tar vinterledigt. Att kvällstävlingarna är slut för säsongen kan kännas trist för många, men för andra kan det även vara skönt att komma tillbaka till vardagen.

- För oss som startar runt sex hästar under tävlingsdagarna fungerar det mycket bättre med lunchtrav. Det brukar annars bli så under kvällarna att vi kommer hem sent vid 11-tiden och är väl då först klara i stallet lite efter midnatt. Ann-Britt har dessutom ett vanligt jobb och ska jobba dagen efter, så får vår del är lunchdagarna uppskattade, berättar Hansson/Liljedahl-stallet.

Stallet med Ann-Britt Hansson i spetsen har varit aktiva i sporten sedan 1976, där de köpte sin första häst. De senaste åren har stallet klivit över 400 000 kronor intjänat till stallet, detta med hästar som är av den billigare inköpssumman.

- Vi har mest arbetat oss framåt med gratishästar som vi antingen har fått eller köpt genom en billigare peng. De senaste åren har vi dessutom fått ut alla till start, det finns nog ingen som vi har misslyckats med på den vägen. Från att vi fick in och startade med Digger Smasher under 2014 så har vi fått alla stallets hästar till start. Idag har vi 11-12 startklara hästar och det finns nog även till nästa år.

Stallets största framgångar under de senaste åren ligger utan tvekan med Ottilia Fri, som vid dubbla tillfällen segrade på V75 under 2021. Stoet ägs av Johan Rosvall, som ännu har ett stort intresse för travet och finns även med i stallet med sin sambo när den lediga tiden hittas.

- Helena och Johan kommer hit och hjälper till att köra jobb med hästarna när de inte jobbar. Både jag och Ann-Britt kör litegrann men inte lika mycket som förut. Vi har haft en hel del omständigheter genom åren så det är tacksamt att de är med och hjälper till.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.se

 

Publicerad onsdag 30 augusti 2023. info@visby.travsport.se