Träffa Visbytravet och testa montésporten

Tisdagen den 18:e april så har du möjligheten att träffa Visbytravet på Friskis & Svettis i Visby, där Montén läggs i fokus. Från klockan 16.00 har du chansen att testa travsimulatorn Monte Pyton, där de som testar på montésporten får fribiljetter till travets säsongspremiär den 29:e april. På plats finns även Visbytravets tidigare montéchampion, Sofia Blixt, som agerar montéinstruktör.


Mellan klockan 16.00 - 19.00 den 18:e april, så kommer Visbytravet till Friskis & Svettis i Visby. Förutom att du har möjligheten att träffa tränarna Johanna Nordenankar, Fanny Carlsson och Sofia Blixt så har du möjligheten att testa på att rida monté.

Travsportens travsimulator, Monte Pyton, kommer att finnas tillgänglig, där de som testar på att rida monté dessutom får fribiljetter till säsongspremiären den 29:e april. På plats kommer du träffa bland annat Visbytravets tidigare montéchampion, Sofia Blixt som tillsammans med licensansvarige Johanna Nordenankar och travskolans Fanny Carlsson svarar på dina frågor gällande montésporten.

- Jag älskar att prata om montén och jag hoppas på att man kan locka någon ny till sporten säger Sofia Blixt. Vi har tyvärr för få ryttare på Gotland jämfört med hur många hästar som anmäls till montéloppen, därför känns det här som ett spännande evenemang. Det ska bli kul och jag hoppas på att det kommer folk så att vi kan nyttja de tre timmarna.

Sofia Blixt har sedan tidigare ett montéchampionat på Visbytravet och kommer under året att göra comeback på tävlingsbanan, efter ett års frånvaro. Sofia, som är van med riktiga hästkrafter, har även testat sadeln på Monte Pyton och tycker att det är en chans som är värd att ta.

- Den är ganska verklighetstrogen ändå. Montén inom travet är mer stumt jämfört med när man rider galopp, där det är en mer rund gång. Jag tycker att de har fått till den detaljen bra till Monte Pyton och vill man inte testa att rida en riktig häst, så är det här ett ypperligt tillfälle att testa monté.

- Monte Pyton är väl inte jättelätt att rida. Den funkar som en riktig häst, så man måste alltid ha kontakt i munnen samtidigt som man måste hålla vikten rätt på hästen. Man får inte vara för tung i bak för då stannar den, men man får inte heller vara för lätt i fram för då galopperar den.

Sofia har licens för både sulky och monté. Hon har segrat inom båda grenarna, även om hon har en förkärlek till montésporten.

- När jag var liten var det alltid roligare att gå på trav om det var ett montélopp i banprogrammet. Det var det som lockade mig till att börja rida. När jag körde ponnytrav så kände jag mig säkrare i vagnen, medan det var lite obehagligare på sadeln. Nu har jag mer vana och idag är det helt tvärtom. Beroende på vilken häst man rider så känner jag mig säkrare i sadeln och får man en häst som man måste rida till 100%, så är det helt oslagbart.

 

Visbytravet tillsammans med Friskis & Svettis Visby hälsar dig välkommen att testa den 18 April på Norra Hansegatan 18 i Visby!

 

Klicka i att du kommer i Facebookeventet.

Publicerad måndag 10 april 2023. info@visby.travsport.se