Foto: Hastkrafter.nu

Killer blev Kamillas första uppfödarseger

Det blev glädje i stallet när Nygårds Killer tog sin första seger under förra tävlingsdagen. Segern blev dessutom Kamilla Klingvalls första tränarseger på tolv år, varav den första någonsin som uppfödare. Själv såg Kamilla inte loppet, utan fick rapporter när hon selade häst i stallet.
- Jag frågade de som satt i fikarummet ”hur långt bak är han?”


Förra tävlingsdagen blev det spets och slut för den fyraåriga debutanten Nygårds Killer. Segern blev tränare Kamilla Klingvalls första tränarseger på tolv år, varav den första som uppfödare.

Även om det var stora problem med färjetrafiken som gjorde att deltagarantalet sjönk rejält till loppet, så fanns det aldrig någon självklarhet på att debuten skulle sluta med seger.

- Jag var absolut inte säker på seger. Vi hade båda hästarna till start i loppen efter varandra under förra tävlingsdagen. Eftersom Killer var ute i lopp först så såg jag inte loppet då jag selade på Prins till sitt lopp. Efter ett tag så gick jag in i fikarummet och frågade de som satt där ”hur långt bak är han?”, eftersom att han brukar kunna hoppa i första sväng. ”Han leder ju stort” fick jag tillbaka som svar så det var oväntat och roligt.

Segern blev dessutom tämligen enkel för debutanten. Gott om krafter fanns vid målgång, där segerkusken Petter Karlsson berättade till stallet att ”det var inte lätt att hålla honom i gott mod”. Nygårds Killer blev hela tiden ensam i ledningen men tog ändå nya tag när konkurrenterna kom upp på utsidan efter målgång.

- Jag har nog ännu inte förstått att han vann. Jag vet att han är duktig men han har lite problem med travet, han blir som ivrig och spänd. Han har en vilja av stål och springer bara på oavsett om han är hemma eller på banan, så kunnandet finns.


Segern blev även Kamillas första uppfödningsseger, något som är nytt för tränare Klingvall. Tre avkommor har det blivit sedan 2017, där det kunde blivit fler.

- Vi fick egentligen en fölunge innan Prins, dessvärre gick hon bort 4 månader gammal. Efter det bestämde jag mig att inte ha några fler uppfödningar, men jag fick som snurr i huvudet och kände att jag kan testa med en till. Jag pratade med Tommy och Dorthy Engberg och de hade en fölmärr som de inte skulle ha kvar, så jag tog den och det blev två föl till.

”Han kan springa riktigt fort”
På tisdag stannar Killer hemma och då kan det vara Prinsens tur att få vinna lopp. Kamilla Klingvall gästar hemmabanan med just Nygårds Prins, som för första gången kommer att köras av Petter Karlsson.

Nygårds Prins (Lopp 8) kan springa riktigt fort. Det visade han framförallt den 21:a juli när han blev tvåa på ett riktigt bra sätt. Han är startsnabb men man måste samtidigt hålla lite i honom, främst eftersom han tycker att det lite jobbigt när hästarna runt om är så pass tätt inpå. Förhoppningsvis kan de ändå nå ledningen och få ligga där, sedan möter han ett bra motstånd. Trots detta är min förhoppning att han placerar sig i topp tre. Vi kommer att köra med ett öppet huvudlag som i senaste starten.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad måndag 12 september 2022. info@visby.travsport.se